DERMATOLOJİ Uzmanı Dr. Kerem Baykal, PRP ve mezoterapinin en sık uygulanan iki yöntem olduğunu ve saç sağlığını korumak isteyen kadın ve erkekler tarafından çok talep edildiğini söyledi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Kerem Baykal saç sağlığı için sık kullanılan saç mezoterapisi ve PRP yöntemlerini anlattı. Dr. Baykal, "PRP ve mezoterapi en sık uygulanan iki yöntem. Saç sağlığını korumak isteyen kadın ve erkekler tarafından çok talep edilir" dedi. Saç mezoterapisinin nasıl uygulandığını hakkında bilgi veren Baykal, "Saç için gerekli vitaminleri, mineralleri ve dolaşım düzenleyicileri içeren özel bir karışımın ufak iğneler ile saçlı deri içerisine verilmesi işlemi saç mezoterapisi olarak adlandırılır. Bu özel karışım, kılcal damarlar vasıtası ile tüm saçlı deriye yayılır ve etki etmeye başlar" diye konuştu. Saç mezoterapisinin üç etkiye sahip olduğunu belirten Dr. Baykal, bu etkilerin;Saç dökülmesini durdurmak, saç kalitesini arttırmak (daha parlak,canlı ve kalın hale getirmek), yeni saç çıkışını aktif hale getirmek olduğunu söyledi.

"PRP FDA ONAYI ALDI"


Saç mezoterapisinin, erkek ve kadınlardaki tüm saç dökülmelerinde uygulanabilen etkili bir tedavi yöntemi olduğundan bahseden Dr. Kerem Baykal, mezoterapi uygulamasının ortalama on seans yapıldığını ve seansların haftada bir kez olarak uygulandığını dile getirdi. Yaklaşık 30 dakika süren saç mezoterapisinin iğnelerle ve acısız yapıldığını belirten Dr. Baykal, ortalama 10 seans uygulandığını ve seansların 10-30 dakika arası sürdüğünü, her tip saç dökülmesinde etkili olduğunu aktardı.

Saç bakımı için kullanılan bir diğer yöntemin PRP olarak adlandırılan teknik olduğunu dile getiren Dr. Baykal, kişinin kendi kanı ile yapılan bu tedavinin saçın kalitesini de arttırdığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Dermatoloji Uzmanı Dr. Kerem Baykal, bu tedavi için kişiden yaklaşık 10-15 cc kan alındığını ve özel bir kit içinde santrifüj ile pür PRP elde edildiğini belirtiyor.Bu trombositten zengin plazma, hücreleri tedavi etmekte oldukça etkili olan büyüme faktörlerini, kök hücreleri, proteinleri barındırır. Bu elde edilen plazma saçlı deriye ufak iğneler ile yüzeysel enjeksiyon (napaj) tekniği ile 1 cm’lik aralarla uygulandıktan sonra kalan miktar uygulama yapılan bölgeye püskürme tekniği ile verilerek işlem tamamlanır. PRP yöntemi 4-6 haftalık aralıklar ile, 2-6 seans arasında uygulanmaktadır.FDA (ABD gıda ve ilaç dairesi) tarafından onaylı bir tedavi yöntemidir.Kişinin sadece kendi kanından elde edildiği için alerjik reaksiyonlara neden olmaz ve güvenli bir işlemdir."

PRP tedavisinin FDA onaylı olduğunu vurgulayan Dr. Baykal, mezoterapi ile birlikte uygulanırsa bu tedavinin daha başarılı olacağını ifade etti.

(FOTOĞRAF)