HAKKARİ Valisi Necmettin Kalkan'ın daveti üzerine Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen farklı branşlarda üç profesör, Hakkari Devlet Hastanesi'nde hastaları muayene etti.
Daha önce Kocaeli'nde vali yardımcılığı yapan Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Füsun Yıldız ve Prof. Dr İlhan Tarkun'u Hakkari'ye davet etti. Vali Kalkan'ın daveti üzerine üç profesör bugün kente geldi. İlk olarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne Kamu Hastaneler Birliği tarafından alınan dijital röntgen cihazının açılışını Vali Kalkan ile birlikte yapan Profesörler Hatun, Yıldız ve Tarkun, polikliniklere geçti.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun çocuk, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Füsun Yıldız göğüs, Prof.Dr. İlhan Tarkun ise dahiliye bölümünde hastaları muayene etti.
"UMUDUMUZ DİĞER ÜNİVERSİTELERİN DE ETKİNLİĞİMİZE KATILMASI"
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden akademik personelin Hakkari'ye gelmesinin kendisini çok memnun ettiğini belirten Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, "Hocalarımızın buraya gelmesi çok önemli. Bugün poliklinik hizmeti verdiler. Yarın da kendi branşlarındaki hekim arkadaşlarla tecrübe paylaşımında bulunacaklar. Kocaeli Üniversitesi ile başlatmış olduğumuz bu etkinliğin diğer üniversitelerle de sürmesini umut ediyorum. Hakkarili hastalarımıza akademik düzeyde bir hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.
"HAKKARİ'YE KATKI SUNMAYA GELDİK"
Hakkari Devlet Hastanesi'nde hastaları muayene ettikten sonra açıklama yapan Prof. Dr Şükrü Hatun, Hakkari'ye gelmekten son derece mutlu olduklarını belirterek, "Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'ın daveti üzerine geldik. Hem ziyaret yapmak, hem de Hakkari'deki sağlık hizmetlerine nasıl katkıda bulunabilirizi konuşacağız. Bundan sonra radyoloji alanında işbirliği yapacağız" dedi.

BD(OB/AAA) (FOTOĞRAFLI)