Ahmet ERTAN / EDREMİT (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde yaşayan Nihal ve Ferit Alçın çifti, kolundan yaralanan 8 yaşındaki kızlarının devlet hastanesinde yürüyerek girdiği ameliyattan topallayarak çıkması üzerine, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Nihal- Ferit Alçın çiftinin kızları İrem Alçın, geçen 8 Ağustos'ta deniz kenarında oynarken, site bahçesine kaçan topunu almak için çıktığı duvarın üzerinden düşüp, demir parmaklıklara kolunu carptı. Ambulansla Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Alçın, ertesi gün ameliyata alındı. Bir saat süren ameliyatın ardından baygın şekilde çıkan Alçın, servisteki odasına alındı. Yaklaşık 1 saat sonra kendine gelen talihsiz kız, lavobaya gitmek istedi. Ancak yürüyemeyince annesi Nihal Alçın yardımcı oldu.
NARKOZDAN KAYNAKLANDIĞINI SANDILAR
Başlangıçta kızının bu durumunun narkozdan kaynaklandığını sandıklarını belirten Nihal Alçın şunlarıc anlattı:
"Ertesi gün kızım yine ihtiyaç için kalkmak istedi ancak bunu yapamadı. Gün içinde hastaların rutin kontrolleri için gelen Op. Dr. F.S.'ye durumu anlattık. Kendisi de bu duruma şaşırdı. Muayene ettikten sonra, kızımın ameliyat korkusu bulunduğunu, bu yüzden de ameliyat masasına kızı sabitlemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kızımın bacaklarının ve kollarının sabitlenmesi sırasında sinirlerinde bir sıkışmanın söz konusu olabileceğini söyledi, hastamızla hiç ilgilenmedi. Kızımızı tedavisi için hastaneden çıkartıp, Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada 'düşük ayak' tanısı konuldu. Kızım şu an yürüme zorluğu çekiyor. Allah korusun belki de topal kalacak. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum." 
HASTANEYE 'İLGİSİZLİK', SİTEYE 'KURALSIZLIK' ŞİKAYETİ
Ameliyatı gerçekleştiren doktor F.S. ve sorumluluğu bulunanlar hakkında Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan baba Ferit Alçın ise kızının düşüp yaralanmasına neden olan sivri demir korkuluklarını kullanan site yönetimi hakkında da suç duyusunda bulunduğunu söyledi. Baba Alçın, "Biz yandık. Her önüne gelen site demir parmaklık yaparsa, çocuklarımızın canı daha yanar. Bunun da bir kuralı olmalı. Böyle olaylar yüzünden başkaları yanmasın. Sorumlu olanlar cezasını çeksin" dedi.
HASTANE YÖNETİMİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oktay Yıldırım da konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını vurgulayıp, "Konuyu yakından takip ediyorum. Ailenin, çocuklarını imza karşılığı hastaneden çıkartması yanlış. Bu kendi kararları, saygı duymak lazım. Soruşturma başlattım. İnceleme devam ediyor" dedi.
DÜŞÜK AYAK NEDİR ?
Düşük ayak olarak adlandırılan klinik tablo, kişinin değişik nedenlere bağlı olarak ayağını yürümenin değişik fazlarında kontrol edememesidir. Özellikle de ayağın bilekten yukarıya doğru kaldırılmasını kontrol etme yeteneğinin kaybolmasıdır. Bu durumdaki kişi yürürken ayak parmaklarını yerden kaldıramadığından parmaklarını yerde sürür. Buna stepaj yürüyüşü de denir.

FOTOĞRAFLI