ORDU Off-Road Kulübü, düzenledikleri kampanyayla köy okullarında eğitim gören çocukları, diş sağlığı konusunda bilgilendirdi. Kulüp Başkanı Mehmet Ataç, "Sosyal sorumluluk kapsamında 'Gülen Dişler' projemizle diş hekimi nezaretinde 12 köy okulu ziyaret edip 3 bin diş fırçası ve macunu dağıttık. Anaokulu öğrencilerine de oyuncak hediye ettik. İlk etapta hedefimiz 5 bin öğrenciye ulaşmak" dedi.
Ordu Off-Road Kulübü sosyal sorumluluk kapsamında 'Gülen Dişler' projesi ile köylerde eğitim gören öğrencileri diş sağlığı konusunda bilinçlendiriyor. Ordu'da bir firmanın sponsorluğunda köylerde ki ilk ve orta okullara ulaşarak öğrencilere diş hekimi tarafından diş sağlığının anlatıldığını, diş fırçası, diş macunu ve ana okuldaki öğrencilere oyuncak hediye ederek projeyi başarıyla sürdürdüklerini belirten Ordu Off-Road Kulübü Başkanı Mehmet Ataç, hedeflerinin ilk etapta 5 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu söyledi. 1 ay önce başlattıkları proje kapsımında 12 okulu ziyaret ettiklerini, 3 bin öğrenciye diş fırçası, diş macunu ve oyuncak verdiklerini vurgulayan Ataç, "Ordu Valiliği Koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz 'Gülen Dişler' projemizle kırsaldaki ilk ve orta okul öğrencilerine diş sağlığının önemini anlatıyor, macun ve fırça dağıtıyoruz. Bir firmanın sponsorluğunda ziyaretlerimiz sürüyor. Valilik de projemizi destekliyor. Diş Hekimi Yüksel Bülbül bu proje için Valilik tarafından görevlendirildi. Kendisi bizimle birlikte köylere gidiyor. Öğrencilere diş sağlığı hakkında detaylı sunumlar yapıyor. Bizde ziyaret ettiğimiz okullarda öğrencilerimize diş fırçası, macun ve ana sınıfında okuyan öğrencilere de oyuncak hediye ediyoruz" dedi.
Ordu Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü'nün de desteklediği projeyi hayırsever sponsor bir firma tarafından gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını da kaydeden Mehmet Ataç, "Ulaşımı zor olan okullara gittik. Kırsalda yaşayan öğrencilerin diş sağlığına daha çok ihtiyacı var. Gittiğimiz yerde büyük ilgiyle karşılaştık. Öğrencilerimizin sevinci bizleri de sevindiriyor. Projemizi destekleyen Ordu Valiliği başta olmak üzere diğer kuruluşlara da özellikle teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür sosyal sorumluluk projelerimizi daha da artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI