ANKARA () - SAĞLIK Bakanlığı, "Sağlık Bakanlığı tarafından kardiyovasküler cerrahi muayene ve işlemlerinde 2 katına yakın fark ücreti alınacağı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı hastanelerinde kalp hastalarının cerrahi işlemlerinden fark alınmasına yönelik herhangi bir çalışması bulunmamaktadır. Söz konusu düzenleme, vakıf üniversite hastaneleri öğretim üyeleri tarafından yapılan muayene ücretlerinde 2 katına kadar ilave ücret alınmasına yöneliktir" ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanlığı, "Sağlık Bakanlığı tarafından kardiyovasküler cerrahi muayene ve işlemlerinde 2 katına yakın fark ücreti alınacağı" yönünde haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Son günlerde medyada "Sağlık Bakanlığı tarafından kardiyovasküler cerrahi muayene ve işlemlerinde 2 katına yakın fark ücreti alınacağı" yönünde haberlerin yer alması üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Öncelikle Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde kalp hastalarının cerrahi işlemlerinden fark alınmasına yönelik herhangi bir çalışması bulunmamaktadır.18.06.2016 tarihinde Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan düzenleme, bir vakıf üniversitesi tarafından açılan davaya istinaden mahkeme emriyle yapılmıştır. Söz konusu düzenleme, vakıf üniversite hastaneleri öğretim üyeleri tarafından yapılan muayene ücretlerinde 2 katına kadar ilave ücret alınmasına yöneliktir. Kardiyovasküler cerrahi branşında yapılan cerrahi işlemlerden vakıf üniversite hastanelerinde öğretim üyesi ilave ücretinin alınmasına yönelik de herhangi bir düzenleme yoktur. Dolayısıyla medyada Sağlık Bakanlığı tarafından kardiyovasküler cerrahi muayene ve işlemlerinde 2 katına yakın fark ücreti alınacağı yönünde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."