Caner SÖNMEZ/İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ'de Türk Sağlık Sen Şube Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine Yoğun Bakım ve Acil Servis çalışanlarına olduğu gibi yüzde 50 zam yapılması için imza kampanyası başlattı.
Tıp Fakültesi yemekhanesi önünde imza için stand açan Türk Sağlık Sen'in Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, şu anda sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin çok düşük olduğunu söyledi. Çeker, "Nöbet ücretleri personelin ancak yemek ve yol parasını karşılıyor. Emsalleriyle karşılaştırdığımızda yok denecek kadar az.   Geçtimiz yıl imzalanan toplu sözleşmede hastanelerde yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinin sunulduğu servislerde tutulan nöbetler için yüzde elli fazla nöbet ücreti ödenmesi karara alınmıştı. Diğer servislerde görev yapan sağlık çalışanları nöbet ücreti artışından mahrum bırakıldılar. Yapılan bu düzenleme eşitlik, adalet ve hizmet ilkeleri ile bağdaşmamaktadır" dedi.
Başkan Çeker yapılan bu nöbet ücret artış oranlarının tüm personeli kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için Sağlık Bakanlığı'na ve gerekli kurumlara başvuracaklarını da belirterek en kısa zamanda yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.

CS(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)