Hakan AKGÜN/SAMSUN, () – SAMSUN'da çeşitli resmi kurumların bir araya gelerek organize ettiği 'Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı' düzenlendi.
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda geniş katılımlı 'Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı' düzenlendi. Programa Samsun Vali Yardımcısı Ali Garip Saral, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Protokol konuşmalarının ardından Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018' kapsamında Samsun ilçelerinde ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine toplam 439 bisiklet teslim edildi. Bisiklet dağıtımının ardından 5 bin kişilik bulgur pilavı, ayran, 1 ton fındık, 1 ton elma ve çeşitli ikramlardan katılımcılara dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI