Hükümet üniversite öğrencileri için yıllardır beklenen iki önemli projeyi de hayata geçirmek için düğmeye bastı.

Vergi ve prim alacaklarına af getiren torba yasaya eklenen madde ile, ilk ve orta öğrenimden sonra üniversite öğrencilerine de "bedava kitap" verilmesi öngörüldü. Yine bir başka madde ile de, ABD ve Avrupa'da uygulanan öğrencilerin üniversite kampusü içinde ücret karşılığında çalışmasına imkan tanındı.

Üniversiteöğrencileri için hazırlanan iki önemli düzenlemenin ayrıntıları şöyle:

20 BİN ÖĞRENCİYE PART TİME İŞ

Proje, Maliye Bakanlığı veYÖK tarafından birlikte uygulanacak. Proje ile üniversitelerde de kitap giderleri devlet tarafından karşılanmış olacak. Bu yardımlardan faydalanan öğrencilerin, kredi ve bursları da kesilmeyecek.

Torba tasarıya eklenen bir başka madde ile de, yıllardır tartışılan üniversitelerde part-time çalışma imkanı hayata geçiriliyor. Düzenlemede, öğrencilerin öğrenim gördükleri yüksek öğrenim kurumlarında geçici olarak çalıştırılabileceği hüküm altına alındı. Kampus içinde çalıştırılan öğrencilere, saat başına günlük asgari ücretin dörtte biri oranında ücret ödenecek. Bu da 2011 yılı asgari ücret tutarları baz alındığında yaklaşık 6 liraya karşılık geliyor. Maliye Bakanlığı yetkilileri, bu madde kapsamında en az 20 bin öğrencinin yararlanacağını bildirdiler.