Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da 40 gün önce beyin ölümü gerçekleşen 11 aylık bir bebeğin karaciğerinin nakledildiği 3.5 yaşındaki Alper, iyileşmesinin ardından ikizi Altan'ın elini bırakmıyor.
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde oturan Arzu ve İsmail Sağdıç çiftinin, tüp bebek tedavisi sonucu 3.5 yıl önce dünyaya gelen ikizlerinden Alper'in, safra yolunun olmaması nedeniyle karaciğerinin tahrip olduğu anlaşıldı. Alper'e, 40 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından kadavradan karaciğer nakli yapıldı. Operasyonun ardından iyileşmeye başlayan ve testler için Organ Nakli Kliniği'ne gelen Alper, 40 gün sonra yine hastaneye el ele geldi.
Bir kargo şirketinde çalışan baba İsmail Sağdıç, "Şimdi çok mutluyuz. Yapılan son testlerde Alper'in değerlerinin normal olduğunu öğrendik. Alper, halk dilinde kara sarılık adı verilen hastalığa yakalanmıştı. 2 aylıkken hastalığı teşhis eden Prof. Dr. Reha Ertan, nakil yapılabilmesi için Alper'in birkaç yaş büyümesi ve kilo alması gerektiğini söyledi. Bu sırada ilaç tedavisi sürdü. 40 gün önce kadavradan yapılan karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu" diye konuştu.
HER ŞEY YOLUNDA
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen karaciğer nakli sonrasında bir süre ayrı kalan ikizler, şimdi hasret gideriyor. İkizlerin sürekli el ele gezdiklerini söyleyen anne Arzu Sağdıç, "Şimdi her şey yolunda. Allah ikizleri ayırmadı. Bizim mutluluğumuza neden olan bağışçı aileye teşekkür ediyorum. Çocuğuma her baktığımda bağışçı aileyi düşünüyorum. Aileye başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.
KARACİĞER KONYA'DAN GELDİ
Geçen 27 Ocak'ta Konya'da boynuna ip dolanarak beyin ölümü gerçekleşen 11 aylık Bekir Kaan Kotek adlı bebeğin organları ailesi tarafından bağışlandı. Bekir bebeğin karaciğeri, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde Alper'e nakledildi.

EA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)