30. Mart seçimlerden sonra ülkemizde hala sandık telaşı boy göstermektedir. İstanbul, Ankara Antalya ve Bursa Gibi Türkiye’nin önemli Büyükşehirlerini Ak Parti alırken CHP İzmirle Yetindi. MHP’nin adı bile geçmedi bu illerde. MHP 30. Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’ye bir teşkilat mensubu gibi çalışarak hizmet etti. Ankara’da kiralık aday hizmeti verdi.

Yetmedi Bütün il ve İlçelerde seçmenlerini CHP’ye yönlendirdi. Sonuç itibariyle Türk siyasetinde bir parti daha silinip gitmeye yüz tuttu. CHP ile MHP Masada birleştiler acaba ne zaman resmiyete dökecekler işi? Gelelim Mustafa Sarıgül’e İstanbul’u almak için vatandaş mı dövmedi, Mitinglerde alkış alamadığı için kovmadığı insan mı kaldı? Kendi korumasını bile tartaklayan sarıgül çok çalıştı ama İstanbul’u, İstanbulun Ağabeyi Kadir Topbaş Kazandı.

Hem de %7’lik bir farkla CHP’de Siyasi Temahül haline gelen İstanbul da seçim kaybetmeyene CHP Genel Başkanı olamaz kriterini yakalamış oldu sarıgül artık kendisini CHP Genel Başkanı olarak görürsek şaşırmayız. İzmir… İzmir günde 5 öğün dayak yiyip de Gine de kocamdır diyen kadınlar gibi. Vizyon projelere rağmen hiç bir şey vaat etmeyen CHP’li Aziz Kocaoğlunu tercih ettiler ne diyelim kendi düşen ağlamaz…

Kılıçtaroğlu bu saatten sonra koltuğuna ne kadar sahip çıka bilecek? Ben çok uzun olacağını düşünmüyorum. Fetullah Gülen’i orada görürseniz şaşırmayın, bence Sarıgül’den daha fazla şansı var. Başbakan Balkon konuşmasında “ inlerine gireceğiz “ sözünü tekrarladı. Bence Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kalmadan biran önce bu süreci hızlandırmalı. Cemaat’in ülkemize verdiği zarar ölçüle bilir nitelikte değildir.

En son Suriye meselesinde milli mahrem sırlarımızı Dış Politikamızı Dünyaya servis ettiler. Bu kapsamda Türkiye Suriye Tarafından vurulduğunda o ses kayıtlarındaki Süleyman Şah Türbesine saldırı olduğunda ki manifile hareket olarak şah dağından ateş açar suriyeye gireriz politikamızı cemaat çürüttü. Suriyeden bize atom bombası atsalar dünya artık bize inanmaz.

Kendiniz attınız der. Ülkemizin selameti için iradelerimize sahip çıkalım, Oy verdiğimiz partilere dün olduğu gibi bugünde Cumhurbaşkanlığı dâhil Bütün seçimlerde destekleyelim bu bir varoluş meselesidir. CHP Genel başkanı ve Ankara Adayı Mansur Yavaş Bir Gezi macerası daha yaşamak istemektedirler. Milleti YSK önünde toplayarak olay çıkartmayı hedefleyen bu ikiliye itibar etmemenizi tavsiye ederim. 30. Mart 2014 Milletin Kazandığı Gündür.

Şu kritik süreçte sizden ricam tahriklere kapılmamanız aklıselim davranmanızdır. Yapılan çağrılar ve provaköterlerin kışkırtmalarına gelmemenizi tavsiye ederim. Ülkemizin üzerinde dolanan karanlık eller bizlerin yarınlarına gözlerini diktiler. Onların Türkiye Uzantısı Cemaat ve Mensuplarının da bu ihanetten biran önce vazgeçtip Devletin Menfaatini güdecek şekilde hareket etmelerini temenni ediyorum. Gümüşhaneli Hemşerilerime 30. Mart 2014 Tarihinde beni onurlandırdıkları için Hepsine Ayrı, Ayrı Teşekkür Ediyorum…

Yusuf Samet Çakır
Sorularınız için sosyal medya hesaplarımız;
Mail : [email protected]
Facebook: www.facebook.com/yusufsametcakir
Twitter : www.twitter.com/yusufsametcakir