CHP ve MHP bütün il ve ilçelerde ortak hareket ederek bu seçimlerde CHP’ye çalıştırlar. MHP Çoğu yerde HDP ve BDP’nin altında kaldı. Bu nasıl milliyetçiliktir? MHP git gide CHP’leşmeye başlamıştır. Madem ittifakınızı herkes biliyor o zaman birleşin, üstüne birde Okyanus ötesindeki arkadaşı dâhil etmişler 3. Silahşörler gibi daldan dala, taştan taşa savrulup gittiler.

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından milletimiz oyunu gördü ve oyuna gelmedi. Oylarını Ak Parti’ye kullanarak istikrarın sürmesini tercih ettiler. Seçime dair kısa Anekdotlarımız; Seçim süreci boyunca ana muhalefet, yavru muhalefet ve Okyanus ötesindeki zat seçimlerde ittifak yaptılar. 40. Yılı aşkın bir parti, siyasi tarihimizde önemli bir yeri olan MHP İstanbul da yeni kurulmuş HDP’nin altında kalmıştır.

CHP ise sahil partisi olduğunu bir kez daha ispatlamış Doğu, Güney doğuda varlık gösterememiştir. Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde CHP’ye 1 Oy bile çıkmamıştır. Mardin’den bağımsız seçime girerek, seçimi kazanan Ahmet Türk ve BDP güç gösterisi yapmıştır. Ankara da Mansur Yavaş kaybettiği seçimi, kazandığını ilan etmiştir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 5. Kez Başkan seçilmiştir.

Yukarıda kısa, kısa anlattığımız gibi bir Yerel seçim daha noktalandı. Sandıktan güçlenerek çıkan AK Parti Fetullah Gülen’e nerede kalmıştık sorusunu soracak mı? Bence sormalı başbakan Balkon konuşması yaparken yineledi “ İnlerine Gireceğiz. “ girmeli Suriye Stratejimizi Dünyaya servis eden cemaat’in ülkemize zararı çoktur.

Suriye’de Süleyman Şah Türbesi yakının daki şah dağından ateş açılsa bize, “ kendilerini bilerek vurdular ki operasyon yapsınlar “ diyecekler. Bu kadar açık bir şekilde hainlik varken, ülkemizin ana muhalefet lideri Kemal Kılıçtaroğlu bu şahışlarla seçimlerde iş birliği yaptı. Kapı, Kapı oy isteyen cemaat ablaları, ağabeyleri hepsi AK Parti’den kurtulmak için; “ Denize düşen yılan’a sarılırmış. “ sözünü bize hatırlattılar. Ne oldu? Seçim bitti CHP Bir mendil gibi Cemaati kullanıp attı. Mağlubiyetten sonra Kılıçtaroğlu “ Bizim cemaat’le herhangi bir ortaklığımız söz konusu değildir. “ dedi.

Zaten ben bu ablalara, ağabeylere akıl sır erdiremiyorum. Camileri ahır yapan, Başörtüsünü sorun yapan, İslam’a hakaret eden bir parti için nasıl oy istediniz? Hadi istediniz Yapmadığınız şey değil. Bir cemaat ablası benimde yakın arkadaşımdır. 2 yıl önce AK Parti Başörtüsü sorunun çözdüğünde İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciydi. Sınavlara başını açarak giriyordu.

“Bu sorunu çözdüğü için ne kadar Dua etsem azdır “ diyordu Başbakan için ve geçen Hafta benden CHP’ye oy istedi… Dedim “iktidar olduğuna yapacağı ilk iş başını açtırmak olacak” , “ olsun İslam için CHP hayırlıdır “ dedi. İslam için CHP nasıl hayırlı olacak? İslam’ın elçisi Halifeyi ortadan kaldırarak mı? , Kuran-ı Kerim-i Yasaklayarak mı? Türkçe ibadet ve Ezanla mı? Camileri Genelev ve Ahır Yaparak mı? Dedikten sonra Abla bizi engel ve spam yaparak ona göre sesimizi kesti. Güzel ülkemin, Güzel insanları 30 Mart gecesi AK parti Seçim kazanmadı. Millet Kazandı. Tahrikler, sokak eylemleri bu süreçte artacak ondan dikkatli olalım ve provakatif eylemlere kapılmayalım. AK Gümüşhane’me Selamlar Olsun….

Yusuf Samet Çakır
Sorularınız için sosyal medya hesaplarımız;
Mail : [email protected]
Facebook: www.facebook.com/yusufsametcakir
Twitter : www.twitter.com/yusufsametcakir