Başbakan Erdoğan'ın, "Gavurdağı'nın ötesine geçemiyor" diyerek eleştirdiği MHP Lideri Devlet Bahçeli sürpriz bir kararla 6 Haziran'da Diyarbakır'a gitmeye karar verdi. Diyarbakır'a en son 2000 yılındaBaşbakan Yardımcısı olarak bazı açılışlar için giden Bahçeli, böylece 11 yıl aradan sonra ilk kez oy istemek için gidecek.

MİTİNG Mİ SALON TOPLANTISI MI

Habertürk Gazetesi'nden Saliha Çolak'ın haberine göre, Karaman gezisi dönüşü gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, Diyarbakır gezisinde miting mi, salon toplantısı mı yapılacağını henüz kararlaştırmadıklarını belirterek, "Teşkilatlarımızla konuyu değerlendireceğiz ve nasıl bir toplantı yapacağımıza karar vereceğiz" dedi. Bahçeli, "Diyarbakır'a farklı bir mesajınız olacak mı" sorusuna karşılık, "Elbette oraya gitmişken bir şeyler söyleyeceğiz. Ancak biz her zaman 'aynı türküyü' söylüyoruz. Ankara'da ne söylüyorsam orada da onu söyleyeceğim" diye konuştu.

ORTAMI YUMUŞATACAK

Bahçeli, Diyarbakır gezisinin Türkiye'de ortamın yumuşamasına katkı yapacağını da vurguladı. Bölgeye gitmesiyle ilgili güvenlik riski olup olmadığı sorulunca da, "Biz Allah'a tevekkül etmişiz. 1 milyon insanıda getirip yığsanız bir şey olacaksa olur. Kaderde ne varsa o olur" yanıtını verdi.