Parti yönetimi, teşkilattaki 200 bine yakın kişiye 'Aday adayını nasıl bilirsiniz?' diye soracak. Sonuçlar, parti yönetiminin değerlendirmelerinde 'kanaat notu' olacak.
Yurt genelindeki teşkilatlarda sandıklar kurularak, aday adaylarının isimlerinin bulunduğu listeler, il ve ilçe yöneticilerinden belediye başkanlarına kadar toplam 200 bin civarında kişiye dağıtılacak. Teşkilat üyeleri, milletvekili aday listelerine konulmasını istedikleri isimleri işaretleyerek, görüşünü yansıtacak.
Mevcut vekiller ve il başkanlığından ayrılarak aday adayı olan isimlere temayül yoklaması yapılmayacak. Çıkacak sonuçların, geçmiş dönemlerin aksine kamuoyuna yansıtılması bekleniyor. Teşkilatın ardından aday adayları kamuoyu araştırmasıyla da halka sorulacak.
ÖNCE TEŞKİLATA SORULACAK
Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, sınav hazırlıklarına başladı. 12 ayrı komisyon, 5 bin 999 aday adayını tek tek mülakata alacak. Mülakatta, adaylar giyiminden konuşmasına, parti politikalarına hakimiyetinden ülke gündemine kadar çeşitli konularda ter dökecek.
Parti yöneticileri, temayül ve kamuoyu araştırmasından çıkacak sonuçları da göz önüne alarak görüşlerini şekillendirecek. Başbakan Erdoğan başkanlığında listelere son şeklini verecek komisyon ise 2 Nisan'da çalışmalara başlayarak, listelerin YSK'ya sunulacağı 11 Nisan'a kadar adayları netleştirmiş olacak. Bu çerçevede, bazı isimlerin bizzat Erdoğan tarafından listeye girmesi için davet edileceği belirtiliyor.