AK parti fokur fokur kaynıyor. Bülent Arınç'tan Cemil Çiçek'e, Cemil Çiçek'e, Abdülkadir Aksu'dan Mehmet Ali Şahin'e varıncaya kadar pek çok bomba isim Recep Tayyip Erdoğan tarafından çizik yedi"

Partide geniş çaplı bir revizyona gitmeye hazırlanan Erdoğan, eski yol arkadaşlarını bu seçim döneminde liste dışı bırakacak..

AK Parti'nin dün gerçekleştirdiği son grup toplantısına damga vuran sözler, basına kapalı bölümde yaşandı. Erdoğan'ın vekillere, "Kimse kusura bakmasın. İki dönem milletvekilliği yapanlar bu dönem listede yer almayacak" dedi.

Bu sözler kulislere bomba gibi düştü. Gözler, iki dönem milletvekilliği yapan vekillere döndü. Peki çizik yemesi muhtemel bu isimler kimler?

Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu, Mehmet Ali Şahin, Dengir Mir Mehmet Fırat, Kürşat Tüzmen, Salih Kapusuz, Suat Kılıç ilk göze çarpan isimler..

ERDOĞAN VEKİLLERE ÖYLE BİR FIRÇA ATTI Kİ...


Liste dışı kalması muhtemel isimlerden Dengir Mir Mehmet Fırat ile Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslanaçılımın mimarları olarak da biliniyor.

AK Parti'nin dünkü grup toplantısında sadece bu deprem yaşanmadı. Vekiller ikinci büyük şoku Erdoğan'dan yedikleri fırça ile yaşadı. Erdoğan vekillerine BDP'lileri örnek gösterdi, "21 BDP'li bölgeyi karış karış dolaştı, siz yan gelip yattınız" sözleriyle yüklendi..

Son grup toplantısının basına açık bölümünde siyasi rakiplerini hedef alan ve daha sonra arkadaşlarından helallik dileyen Erdoğan, basına kapalı bölümde adeta fırtına gibi esti. AK partili vekilleri sık sık "Memleketinize gidin, halkın arasına karışın" diye uyardığını söyleyen Erdoğan isyanını şu sözlerle dile getirdi: "Ben size memleketinize gidin derken aldırış etmediniz. 21 milletvekili memleketin her tarafını karış karış dolaşırken, siz burada oturdunuz. Kiminiz de tehditten bahsetti. ne tehdidinden bahsediyorsunuz. Biz de tehditlerden korkmayan isimleri getiririz..."

O ÜNLÜLERİN ÜSTÜNÜ ÇİZMEYİ BİLİRİM


Erdoğan daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı arkadaşları bu dönem geri çekeceğiz. O nedenle çok önemli isimler de listeye girmeyebilir. Onları bundan sonra genel merkezde veya farklı noktalarda görevlendireceğiz.."

Erdoğan'ın çizik listesinin önümüzdeki bir hafta içinde netleşeceği ve liste dışı kalması muhtemel ünlü isimlere yenilerinin de ekleneceği belirtiliyor.