AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, 2011 yılı için bastırdığı takvimde yer alan Ardahan haritasındaki köylerin isimlerini hem Türkçe hem de Kürtçe olarak verdi.

Ardahan Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı, AK Parti Ardahan İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Ardahan İl Başkanı olan Yunus Baydar'ın dernek adına bastırdığı takvimde Ardahan'ın köylerinin Türkçe'nin yanısıra yanı sıra Kürtçe, Ermenice ve Gürcüce isimlerinin de yazılı olması dikkat çekti.

BAYDAR: "YASAKLARLA YAŞANMAZ"
İl Başkanı Yunus Baydar, amacının daha çok demokrasi ve daha çok özgürlük olduğunu belirterek, "Yasaklarla bir yere varılamayacağını ortaya koymak, gerek Başbakan, gerek hükümetin attığı adıma destek olarak böyle bir şey düşünüp yapmak istedim" dedi.
Baydar, "Ardahan Türkiye gibi bir halk mozayiğinden oluşmaktadır. Ben Türküm, kendi dilimi nasıl rahatça teleffuz edip, konuşuyorsam, çocuğuma istediğim ismi koyabiliyorsam, Kürt, Terekeme, Gürcü ve Ermenilerin de özgür olması gerektiğini düşünüyorum. Köylerin eski isimlerini saklamakla, değiştirmekle bir yere varılmaz. Var olan gerçeklerle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz" diye konuştu. AK Parti İl Genel Meclis Üyeliği yapan Suat Hancıoğlu da 2010 yılında da bu şekilde bir takvim bastırmıştı.