AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''CHP, maalesef her zaman zaten karanlık güçlerin, statükocu anlayışın, millet iradesine karşı çıkanların yanında olmuştur. Darbelerin arkasındaki güç olmuştur. Darbelerin şakşakçısı olmuştur. Zaman zaman hazırlayıcı gücü olmuştur'' dedi.
 
Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında, ''AK Parti neyi yapıyorsa CHP, onu yapmaya çalışıyor. Bütün taklitler aslına hizmet eder. Bunun bilinmesi gerekiyor'' dedi. Perşembe günü Erzurum'da Başbakan Erdoğan'ın gençlik temsilcileri ile bir toplantı yapacağını bildiren Hüseyin Çelik, şunları söyledi:
 
''Sayın Kılıçdaroğlu hiç de yakışık almayan bir biçimde bizim Hizbullah ile işbirliği yaptığımızı söyledi. Şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın CHP'liler tarafından bütün muhalefet ve bütün Türkiye tarafından çok iyi bilinmesi gerekiyor. AK Parti, bırakın bir illegal terör örgütü, hiçbir illegal örgütle münasebet içinde olamaz, ilişki içerisinde olamaz, işbirliği hiç yapmaz, yapmamıştır ve yapmayacaktır. 
Bir iddiayı ortaya atan insan iddiasının altını doldurmak zorundadır. Kamuoyuna çıkıp net bir şekilde bunun nasıl kimler tarafından ne zaman hangi zeminlerde yapıldığını anlatması lazım. Eğer bunu yapmazsa müfteri olur.''
DARBELERİN ŞAKŞAKÇISI
Çelik, açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
Çelik, ''CHP'li Süheyl Batum'un bazı açıklamaları oldu; bazı 'Ergenekon' davası sanıklarıyla ilgili olarak. 'Seçimde milletvekili adaylığı teklif edilmelidir' dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:
''Vallahi bu CHP'ye yakışır. CHP, zaten eski genel başkanları kendisini Ergenekon'un avukatı olarak ilan etmişti. Sayın Süheyl Batum bir anayasa profesörüdür. Anlaşılan o ki Sayın Baykal'dan boşalan avukatlık kadrosuna onu tayin ettiler. Ergenekon'un ne olduğunu halkımız çok iyi biliyor. Şu anda yargılama devam ettiği için ve henüz süreç sonuçlanmadığı için insanları şu veya bu şekilde suçlu şeklinde damgalayamayız. Oradaki iddialar tek başına vahimdir. 
CHP maalesef her zaman zaten karanlık güçlerin, statükocu anlayışın, millet iradesine karşı çıkanların yanında olmuştur. Darbelerin arkasındaki güç olmuştur. Darbelerin şakşakçısı olmuştur. Zaman zaman hazırlayıcı gücü olmuştur. Tabii hepsinin mi? Tabii ki değil. Hatta 27 Nisan bildirisindeki gibi 'biz bunun altına imzamızı atarız' demiştir. Cumhuriyet Halk Partisi budur. Bu açıdan böyle bir iradelerinin olmasına şaşmamak gerekir. Ben de hiç şaşmadım. Yapabilirler mi, yapamazlar mı? Bu ayrı bir olay, ama böyle bir niyetlerinin olduğunu da zaten biliyoruz.''
WIKILEAKS RAPORU HAFTAYA ELE ALINACAK
Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi suçlayan açıklamaları konusunda yargıya buşvurulup başvurulmayacağına ilişkin bir soru üzerine, ''Yargı işi hukukçu arkadaşlarımızın görev alanına giriyor. Bir aleni iftira varsa ve birileri de söylediği sözün gerçekten altını doldurmuyorsa bu çok açıkça partimize karşı bir töhmetse, bir ithamsa bunun gereğinin elbette yapılması lazım. Ama şu anda arkadaşlarımız bir dava hazırlığı içinde mi onu bilmiyorum, ama olabilir'' dedi.
Hüseyin Çelik, AK Parti'nin Wikileaks internet sitesindeki iddialar konusunda kurduğu komisyonun raporunun MYK'da ele alınıp alınmadığına ilişkin soruya, ''Gündem sıkıştığı için bu hafta ele alınamadı, ama gelecek hafta toplanacak olan MYK'da bu rapor gündeme gelecek'' yanıtını verdi.
Kaynak : http://www.internethaber.com/ak-partili-celikten-chpye-agir-darbe-323481h.htm#ixzz1C21BAobX