İçişleri Bakanı Beşir Atalay bir araştırma şirketinin yaptığı seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Buna göre iktidar partisinin oy oranı yüzde 48.5

Devlet Bakanı Faruk Çelik ile birlikte partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaret eden Atalay, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının 9. yılının içinde olduğunu belirtti.

ARALIK AYI ARAŞTIRMASI

Bakan Atalay, zamanında devletin de yanlışlıklar yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kimi kesimleri ihmal eden, onların devlete güvenini azaltan uygulamaları olmuş. Bir zamanlar Türkiye işkenceler, yargısız infaz ve faili meçhullerle anılmış. AK Parti olarak bunların hepsini ortadan kaldırdık. Faili meçhul, yargısız infaz, işkence yok, olağanüstü dönem yok. Türkiye normalleşiyor. Birilerinin telaşının sebebi, bu normalleşmenin onların zeminini kaydırıyor olmasıdır. Yaklaşan seçim ortamında zeminlerinin zayıfladığının farkındalar, onun için de telaşa düşüyorlar ve vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. AK Parti, şu anda yüksek toplumsal destek alıyor. Bir şirketin yaptığı Aralık ayı araştırmasında AK Parti’nin toplumsal desteği yüzde 48,5 görülüyor. Telaşta olanlardan bazılarının baraj altında kaldığı görülüyor, isimlerini ve oranlarını söylemiyorum. Toplumsal desteği çok güçlü tutmamız gerekiyor. Bu, teşkilatlarımızın, fedakarca çalışmamızın sürekliliğine bağlı."

"KARDEŞLİĞİN ÇİMENTOSUYUZ"

Atalay, AK Parti olarak ülkenin her yerinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Her il, ilçe ve beldede AK Parti olarak varız. Diğer partilerin tabelalarının olmadığı çok yer vardır, ama bizim partimizin tabelası her yerde var. Türkiye AK Parti ile daha da bütünleşecek. Biz, Türkiye’nin, milletimizin kardeşliğinin çimentosuyuz. Bu kardeşliği daha güçlü hale biz getiririz. Çünkü biz etnik, bölgesel siyaset yapmıyoruz. Bütün vatandaşları kucaklıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bizim için ilk sırada gelir. Bu yüzden her bölgede bize destek, güven var. Bizim milli birlik, kardeşlik projemiz, demokratik açılım sürecimiz bütün kararlılığıyla yürüyor. Başbakanımız da bunun çerçevelerini anlattı. Biz ne BDP ’nin ne de MHP’nin bakışıyla uç bakışlardayız. Biz dengeli bakış içindeyiz."

Hiçbir vatandaşın kendini mağduriyet duygusu içinde hissetmeyeceğini vurgulayan Atalay, "Hangi inançta,hangi etnik grupta olursa olsun... Kimse kendini ötekileştirilmiş, ihmal edilmiş görmeyecek. Bunun çabası içindeyiz" dedi. diye konuştu.