Devlet Bakanı Arınç, AK Parti için açılan kapatma davasının nedeninin Anayasa değişiklikleri olduğunu iddia etti. Statükoya saplanmış kişilerin, AK Parti'nin önünü kesmek için kapatma davasına ön ayak olduklarını söyleyen Arınç, dağdan inişlerin sağlanması halinde Türkiye'nin uçacağını ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk'te Belkıs Kılıçkaya'nın konuğu oldu. AK Parti'ye kapatma davasının yeni anayasa yapmak istedikleri için statükoya şartlanmış kişiler tarafından açıldığını iddia eden Arınç, terör örgütü PKK üyelerinin dağdan inişlerinin de bir plan dahilinde olabileceğini söyledi.

İşte Bülent Arınç'ın, açıklamalarından satır başları;

"BDP o bölgede bir fenomen. Ancak şunu gördümkü bölgedeki şehirlerde neredeyse bir korku hakim olmak üzere. AK Parti bölgedeki gücünü koruyor gördüğüm kadarıyla. Bölge halkı 50, 100 yıllık ihmali AK Parti'nin giderdiğini görüyor. Olağanüstü halin kalkması, bölgeye yapılan yatırımlar, köye dönüşler... Objektif olarak değerlendiriyorlar, ama başka partileri seçen insanlara bir tehdit, baskı olduğunu gördüm."

"DAĞDAN İNİŞİN PLANLARI YAPILDI"


"Sayın Başbakan bu konuda dürüst ve cesur davranan bir insan. Geçmişte Kürt sorunu ve Kürt kimliği inkar edildi. Ülkemizde insanların kimliklerini ifade edemediği dönemler oldu. Başbakan 2005 yılındaki meşhur Diyarbakır mitinginde de görüşlerini anlattı. Olağanüstü halin kalkmasından sonra da sosyal tedbirlerle ülkedeki birlik ve beraberliği pekiştieceğimizi anlattı. Herkes anadilini rahatça konuşabilmeli, radyo TV yayını yapmalı, kursunu açabilmeli. Bakın yollardaki barikatlar kaldırıldı, köylere dönüş açıldı, yaylalarda tekrar hayvancılık başladı. Önemli olan dağa çıkışın önlenmesi ve dağdan inişin teşvik edilmesi. Bu inişin planları da yapıldı."

"MAHMUR'DAN GELİŞLERİN DEVAMINI DÜŞÜNÜYORDUK"

"Mahmur'dan gelişlerin devamını düşünüyorduk. Zaten kanunlarımızda herhangi bir eylemden aranmayan, yurtdışına çıkmış kişilerin ülkemize rahatça gelebilmesi yeni TCK'ya göre uygun. Bu örgüt silah bırakmalı, bunun hukuki altyapısı hazırlanmalı ve örgüt dağdan indirilmeli. Biz ondan sonra uçuşa geçeriz."

"ANAYASA DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİMİZ İÇİN KAPATMA DAVASI AÇTILAR"


"Anayasa'yı yeniden yapmak istedik. Daha özgür, daha kısa, daha anlaşılır, daha demokratik yeni bir anayasa. Ancak statükoya saplanmış kişiler bu durumdan panik oldular ve partimize kapatma davası açtılar."