Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  seçim turları için gittiği Bitlis'te Kürtlere Bedüzzaman Said Nursi'den örnekler vererek, 'kardeşlik çağrısı' yaptı. Arınç, "Onun bize gösterdiği kardeşliktir. Kelime-i tevhit inancıdır, ihlastır, samimiyettir. Biz bin yıldan beri kardeşiz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Millet ne derse o olur. Bizim inancımız bu. Sandıkla gelen sandıkla gider. Darbe yapmaya, tuzak kurmaya, şeytanlık yapmaya gerek yok. Egemenlik milletindir'' dedi. Milletin seçtiği siyasi partiye herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirten Arınç, demokrasi birbirini sevmek, saygı göstermek, birbirini kabul etmek olduğunu söyledi.

Arınç, ''Şiddet, dayatma korku, dükkanları zorla kapatmak, 'sandığa gidersen şöyle olur' demek demokrasi değildir. Bunun adı zorbalıktır'' dedi.

BEDİÜZZAMANLI MESAJ


Türkiye'nin güçlü iktidara ve istikrara ihtiyacının olduğunu belirten Arınç, bu topraklarda yaşayan herkesin birbirini kucaklaması ve kardeş olarak kabul etmesi gerektiğini kaydetti.

Hizan'ın manevi yönüne değinen Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hizan gibi beldelerin manevi hayatımıza ne kadar büyük iyilikler yaptığını biliyoruz. Bediüzzaman Saidi Nursi hazretlerinin bu topraklardan sadece Bitlis'e, Türkiye'ye değil, bütün dünyaya bir nur gibi nasıl yayıldığını biliyoruz. Onun bize gösterdiği kardeşliktir. Kelime-i tevhit inancıdır, ihlastır, samimiyettir. Biz bin yıldan beri kardeşiz. Bizi kardeş yapan sadece Müslümanlığımızdır. Yoksa laiklik falan değil. Laiklik 1937'den beri Anayasa'da var. Ama biz bu topraklar üzerinde Kürt'ü ile Türk'ü ile hamd olsun bin yıldan beri, birbirinin kucağında can veren kardeşleriz. Biz sadece kelime-i tullah için kelime-i tevhit için can veriyoruz. Buna inanmışız. Bu nedenle kavgaya gerek yok.

Sadece Bediüzzaman Saidi Nursi değil ki bu topraklardan nice büyüklerimiz yetişmiş. Selahattin İnan, Zeynel Abidin İnan, Gaydalılar'dan ve onların emsali onlarca maneviyat büyüğümüzden Allah razı olsun. Ayrımcılık yapmayız ve hiçbir zaman yan gözle bakmayız.''

''GAYDALI'YA SELAMIMI SÖYLEYİN''


Gençlerin iş yerinin damından Bitlis bağımsız milletvekili adayı Edip Safter Gaydalı'nın posterini açtığını gören Bakan Arınç, poster açan gençleri çıktıkları yerden düşmemeleri için uyardı.

Safter Gaydalı'yı çok iyi tanıdığını belirten Bakan Arınç, şunları dile getirdi:

''Sağolun, onları gönlünüzde yaşatın. Fakat oradan düşmeyin. Gaydalı'ya selamlarımı söyleyin. Saygılarımı sunuyorum. Ben 40 yıldır siyasetin içindeyim. Kimin ne olduğunu az çok bilirim. Siyasette herkese saygı duymuş biriyim. Çünkü milletin oy verdiğine saygısızlık edemeyiz. Millet ne derse o olur. Bizim inancımız bu. Sandıkla gelen sandıkla gider. Darbe yapmaya, tuzak kurmaya, şeytanlık yapmaya gerek yok. Egemenlik milletindir. Türkiye'de siyaset yapmayı sadece belli kişilerin hakkı olarak görmüyoruz. Herkes siyaset yapmalı. Herkes siyasetinde özgür olmalı ve kimse kimseye zorbalık yapmamalı. Buranın belediye başkanı Saadet Partisinden bir arkadaşımız. Başımızın üstünde yeri var. Siz onu seçmişsiniz, belediye başkanımızdır. Bana düşen de belediye başkanına yardımcı olmaktır. Safter Gaydalı bakanlığında ve milletvekilinde saygı duyduğum biri. Aramızda bir sıkıntı yok. Kendisi güzel bir ailenin evladı.''