Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Atatürk’ten sonra Ankara’nın kadrini bilen ve yeni bir başkent yapıldığının farkına varan bir yöneticinin Ankara sınırlarından geçmediğini belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfının (ANAÇEV), Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu’nda, okul öncesi öğrenciler yararına düzenlenen “3 Tenor 1 Soprano” konserine katıldı. Konserden önce müzeyi gezen, fotoğraflar ve resimleri inceleyen Bakan Günay, Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Ömer Bülent Arslan’dan bilgi aldı.
SINIRDAN GEÇMEDİ
Heyecan verici bir mekanda bulunduğunu dile getiren Bakan Günay, “Cumhuriyetle özdeşleşmiş bir mekandayız ve bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyoruz” diye konuştu. Günay’ın sözleri, konseri izlemeye gelenlerce uzun süre alkışlandı.
Büyük Önder Atatürk’ten sonra Ankara’nın kadrini bilen ve yeni bir başkent yapıldığının farkına varan bir yöneticinin Ankara sınırlarından geçmediğini kaydeden Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
KIZILAY'DA SAHNE 
“Büyük Önder, Gençlik Parkı’nı, Ulus’u, bu çiftliği, tarihi Ankara’yı kendi yaşadığı müddet içinde şekillendirmiş. Ne yazık ki arkasından gelen sürede biz bir başkent kurduğumuzun yeteri kadar farkına varmamışız ve bu keşmekeş ortaya çıkmış. Tandoğan’dan 20 yıl kadar önce kaldırılmış ‘Su Perileri Heykeli’ni tamir edip Cer Modern’in bahçesine koyarken bir kez daha eski defterleri karıştırdım. Gördüm ki o heykel İtalya’dan ilk getirildiğinde Kızılay’a konulmuş. Kızılay’da bir konser alanı düzenlenmeye çalışılmış. Kızılay’ın ismi de o zaman tosbağa yatağıymış, ıslak bir alanmış.
Ankara’da ne yazık ki yeni parklar, yeşil alanlar üretmek yerine çok sayıda bina yapıldı ve çağdaş modern bir başkent kurmayı geciktirdik. Şimdi elimizden geldiği kadar derleyip toparlamaya çalışıyoruz ama zarar bu kadar ilerleyince neresinden dönerseniz dönün telafi etmek çok da kolay olmuyor. Son zamanlarda bir derlenme toparlanma var en azından Hamamönü’nü gezdiğiniz zaman tarihi kentin ortaya çıktığına dönük bazı ip uçları belirmeye başladı.”
BU İLK DEĞİL 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçtiğimiz yıl da benzer açıklamalar yaparak “Ankara’ya Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra ufku olan bir siyaset adamı, bir devlet adamı, vali, belediye başkanı, başbakan gelmemiş” şeklinde konuşmuştu. 
Günay’ın bu sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şu sert yanıtı vermişti: “Sayın Kültür Bakanı’yla bu açıklamalarının aslının ne olduğunu konuştum. Bu ifadeleri geceyarısı kullandığını ve kastı olmadığını söyledi. Sayın Bakanın geceyarısı konuştuğu için kafası karışıktı, meşguldü, iyiydi herhalde.”
“Peki sizce ufku olan belediye başkanları oldu mu?” sorusuna da Gökçek, “Ufku olan da var olmayan da. Rahmetli Altınsoy, Barlas, Bedük’ün büyük hizmetleri oldu. Ankara’da çalışmış olan bir çok valinin geniş ufukları vardı. Rahmetli Özal’a ufuksuz demek insanın ufkunun olmadığı anlamına gelir” karşılığını vermişti.

İnternet haber