Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatına ilişkin, ''Saadet Partisi camiasının, Türkiye'nin, aziz milletimizin başı sağ olsun diyor, bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.
Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ''1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi''nin kapanışında yaptığı konuşma öncesinde, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatına ilişkin şunları söyledi:
''Bugün sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Başbakanı, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Hakk'kın rahmetine yürüdü. Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandırmış, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş. Ayrıca ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah'ın rahmeti üzerine olsun diyorum. Allah ondan razı olsun diyorum. Öğrettikleriyle, aktardıklarıyla, mücadeleci kişiliğiyle her daim kendisini şükranla, minnetle yad edeceğimizi ifade etmek istiyorum.
Saadet Partisi camiasının, Türkiye'nin, aziz milletimizin başı sağ olsun diyor, bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.''
EN SON NE ZAMAN ARADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya'ya yapacağı resmi ziyaret öncesi yaptığı basın toplantısında bugün vefat eden Necmettin Erbakan'la en son yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:
Sayın Erbakan hocamızla bu son hastaneye girişinde değil bundan önceki hastaneye girişi sebebiyle bir telefon görüşmemiz olmuştu. Kendisine 'geçmiş olsun' dileklerimde bulunmuştum kendisi de  bize 'başarı' dileklerini iletti. Son hastane girişinde yine aradım fakat yoğun bakımda olduğu için görüşmek nasip olmadı. Ssayın Recai Kutan'la görüşme fırsatı bulabildim ve 'geçmiş olsun' dileklerimi ilettim...