Başbakan Erdoğan, Salı günü TBMM'de Genel Kurul çalışmalarına katılmış bu sırada objektiflere oldukça ilginç bir görüşme yansımıştı. BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ile gerçekleşen bu kısa görüşme, AK Parti-BDP arasındaki gerilimi, "bir nebze olsun yumuşattı" yorumlarına neden olmuştu.
İşte o ilginç sohbet dün gece, Başbakanlık Resmi Konutu'nda devam etti. BDP'li Uras'ın Erdoğan'ın kapısını çalması, Ankara kulislerinde "mini Kürt" zirvesi olarak algılandı.
Başbakan Erdoğan'ın, Resmi Konut'taki dün geçe gerçekleşen plansız görüşmesi, Ankara'da tüm dikkatleri üzerine topladı. Bu ilginç zirvede Erdoğan, Demokratik Açılım sürecinde sert bir dille eleştirdiği; hatta görüşmediği BDP'yi, ilk kez dolaylı da olsa ağırlamış oldu.
Ankara kulislerinde "mini Kürt" zirvesi olarak algılanan bu ilginç görüşme, aslında Anadolu Ajansı'nın 15 Şubat'ta abonelerine servis ettiği fotoğrafta gizlenmişti.
ERDOĞAN, KAPLAN'I AFFETMEDİ
Salı günü grup toplantıları sonrasında Genel Kurul çalışmalarında çekilen fotoğraf karesinde, Erdoğan BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ile sohbet ederken görülüyor.
Oldukça keyifli geçen bu görüşme sonrası, BDP'li Uras bu kez de dün akşam saatlerinde Başbakanlık Resmi Konutu'ndan çıkarken görüntülendi.
AK PARTİ-BDP GERGİNLİĞİ TATLIYA MI BAĞLANDI?
Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
Görüşmenin ardından açıklama yapan Uras, Başbakan Erdoğan ile seçim öncesi demokratik, barışçıl bir siyasi iklimin nasıl tesis edileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
RESMİ KONUT'TA MİNİ KÜRT ZİRVESİ
Uras, "Verimli, faydalı bir görüşe oldu. Umarım önümüzdeki süreçte somut adımlar atılır. Memleketteki gerginlikler, gerginleşen siyaset daha aklıselimde, ortak paydalarda yan yana gelmeyi sağlar. Bu konuda Kürt sorunu dahil olmak üzere Türkiye’nin temel meseleleri konusundaki görüşlerimizi ifade ettik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" diye konuştu. Uras, basın mensuplarının "Muhalefetin söylemlerine ilişkin Başbakan’ın bir değerlendirmesi oldu mu?" yönündeki sorusuna ise, "Muhalefet kısmına girmedik. Türkiye’nin geleceği ile ilgili neler olabilir, bizim düşüncemiz nedir, ne tür adımlar atılabilir bunları konuştuk" şeklinde yanıt verdi.