CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gaflarını seçim meydanlarında ti'ye alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez gaf üstüne gaf yaptı. Erdoğan, Zonguldak'ta seçmenleri tarafından 'yalanlanırken', Kilis'te bir yılı 367 gün yaptı.

12 Haziran öncesi Türkiye'yi il ili gezen Erdoğan'ın haftasonu uğradığı adresler arasında Zonguldak ve Kilis vardı.

SEÇMENDEN YALANLAMA


Zonguldak'ta seçmenlerine seslenen Başbakan Erdoğan, AK Parti hükümetinin 8 yılda gerçekleştirdiği yatırımları açıkladı. Tek tek hükümetin yatırımlarına değinen Erdoğan, sıra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne gelince ilginç bir olaya imza attı.

Konuşmasında miting alanındaki seçmenlerine "Zonguldak Karaelmas Üniversitesini kim kurdu?" diye sordu ve ardından sorunun yanıtını kendi verdi: "2007'de biz kurduk. Zonguldak'ta üniversite var mıydı?" dedi. Ancak miting alanındaki kalabalıktan Başbakan Erdoğan'ı yalanlayan bir ses yükseldi. Erdoğan'ın sözlerine kalabalık "HAYIR" yanıtı verdi. Çünkü Karaelmas Üniversitesi 1992 yılında kurulmuştu...

ANNELER GÜNÜ GAFI

Erdoğan'ın başına gelenler bunlarla da sınırlı değildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Anneler Günü nedeniyle önce mesaj yayımladı ardından da Kilis mitinglerinde annelerin anneler gününü kutladı. Ancak bu kutlamalara Erdoğan'ın gafı damgasını vurdu.

Anneler Günü'nü meydanlara taşıyan Başbakan Erdoğan, dün Kilis'te önce CHP'ye seslendi ve Kilis'in "bulamaç" çorbasını örnek gösterdi.

Konuşmasında, "Bir gün değil, 365 gün annelerin günüdür" demek isteyen Erdoğan, 1 yılı 367 gün yaparak,"Bir gün değil, 367 gün annelerin günüdür" diyerek bir gafa imza attı.