Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un sözlerine ilişkin, ''Yaklaşık 20-25 katrilyonu bulan yatırım Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılmıştır. Bunların olduğu bir süreci bu şekilde değerlendirmek çok çok yanlıştır, bu bir farklı şekilde meydan okuma yöntemidir ki bu yöntem demokratik bir yöntem değildir. Bunu da benim halkım en güzel şeklide değerlendirir'' dedi.

TUĞLUK NE SÖYLEMİŞTİ?


Diyarbakır’da toplanan Demorkatik Toplum Kongresi'nde (DTK) konuşan BDP'nin Van'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve DTK Genel Başkan Yardıscısı Aysel Tuğluk, felaketin eşiğinde olduklarını savunarak, kötü şeyler olacağını ileri sürdü. Tuğluk, "Kürtler hükmünü vermiştir, çözüm AKP’ye rağmen gelişecektir. Kürtlerin bu anlamda sabrı da bitmiştir, tahammüle de. Devletle olmuyorsa, halkımız kendi demokrasisinin kuracak ve kendi kurduğu bu sistem içinde yaşamasını bilecek kadar örgütlüdür. Bu statüsüzlük durumu daha fazla devam edemez. Mısır gibi olur, Suriye gibi mi bilinmez. Ancak bir statü kazanılacak ve ne pahasına olursa olsun savunulacaktır" dedi. Konuşmanın ardından yenilen öğle yemeğinden aralarında milletvekili Selim Sadak'ın da bulunduğu 15 kişi zehirlendi.

Diyarbakır’da toplanan (DTK), 12 Haziran seçimleri ve çatışmaları masaya yatıracak. BDP il binasında düzenlenen toplantıya, bağımsız milletvekilleri adayları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve din adamları katıldı.
Editör: TE Bilişim