Türkçe'yi çok az bilen ve türban takan İnan, bölgede ezilen kadınların sorunlarını Meclis'e taşımak için aday olduğunu belirterek, "Seçilirsem, başörtümü çıkarmadan Meclis'e girmek istiyorum" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AK Parti'den birinci sıra adayı olduğu Batman'da, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız'ın dışında 3'üncü bağımsız aday olarak 4 çocuk annesi Halime İnan ortaya çıktı.

Siirt'te oturan ancak bir süredir kardeşlerinin yaşadığı Batman'da bulunan ilkokul mezunu Halime İnan, Türkçe'yi çok az biliyor. Eşi işsiz olan ve bağımsız adaylık başvurusu ücreti olan 7 bin 734 lirayı göçer olan ailesinin desteğiyle güçlükle topladığını anlatan İnan, uzun süre BDP kadın kollarında çalıştığını söyledi.

Daha önceki seçimlerde BDP'nin Batman milletvekilleri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız için çalıştığını söyleyen Halime İnan, "Ben, akrabalarımın hepsi burada yaşadığı için Batman'dan bağımsız aday olmaya karar verdim" dedi.

'SEÇİLİRSEM BAŞIMI AÇMAYACAĞIM'
Bağımsız aday Halime İnan, seçildiği takdirde başını açmayacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Seçildiğim takdirde Meclis'e başörtümle girmek istiyorum. Kürt kadınların sorunlarının çözümü için milletvekili adaylığımı açıkladım. Kardeş kanının durması için de çaba göstereceğim. Bölgede ezilen kadınların sorunlarını Meclis'e taşımak için aday oldum. Kendimi milletvekilliğine hazır hissediyorum."