Kılıçdaroğlu, “Toplarlar imzalarını gelirler; hukuk neyi gerektiriyorsa yaparız. Ancak Parti Meclisi (PM) benim Parti Meclis’im. PM’ye yönelik güvensizlik de bana güvensizlik. Öyleyse çıkarsınlar genel başkan adaylarını” diyecek. Kılıçdaroğlu, muhalefetin genel başkan adayı çıkarmayıp PM’nin yenilenmesini amaçlayan kurultay için yeterli imzaya ulaşmaları halinde ise kendi kararıyla kurultay gündemine Genel Başkan seçimini de alacak. Bu sayede ilk gün genel başkan seçilecek. 2’nci gün ise delegasyondan kendi PM listesi için destek isteyecek.

MYK’da revizyon

Kılıçdaroğlu, MYK’da da geniş çaplı bir revizyona hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu, Süheyl Batum, Sezgin Tanrıkulu, Hurşit Güneş, Erdoğan Toprak, İzzet Çetin gibi isimlerle yollarını ayıracak. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’le ilgili kararını da en geç 2 hafta içinde netleştirecek.

İmzalar toplanıyor

Baykal ve Sav’a yakın isimler de gerekli imzaları toplamak için çalışmalara başladı. Noter onaylı imzaları toplamakla görevlendirilen 2 isim, Baykal döneminin eski genel başkan yardımcısı Yılmaz Ateş ve Kılıçdaroğlu’nun bir dönem genel başkan yardımcılığını yapan Hakkı Süha Okay. İlk belirlemelere göre 680 kurultay delegesi imza vermeyi kabul etti. Baykal ise “Sayın Kılıçdaroğlu ile bu hafta bir görüşme yapacak mısınız” sorusuna, “Benim bir bilgim yok” karşılığını verdi.