CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki akşam bir araya geldiği eski Genel Başkan Deniz Baykal'dan Halk TV'yi, Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın'a devretmesini istedi. Partiye ait kanalın kimseye peşkeş çekilemeyeceğini söyleyen Baykal ise öneriyi reddetti.
CHP kulislerinden sızan bilgilere göre 1 saat 40 dakika süren görüşmenin ana eksenini Halk TV oluşturdu. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre; Kılıçdaroğlu, Baykal'dan kendisine Halk TV'nin hisselerini istedi. Bu teklife sıcak bakan Baykal, hisseleri Olcay Baykal'ın yeğeni Haluk Akıltopu, eski CHP Saymanı Mahmut Yıldız ve CHP'li Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in babasında olduğu iddia edilen kanalın parti tarafından kullanılmasına bir itirazı olmadığını iletti.
KANALA İHTİYAÇ VAR
Baykal, yeni yönetim kaynak aktarmadığı için kapatılan kanalın yeniden açılmasını isteyerek, "Halk TV'nin yayınına devam etmesi gerekir. CHP için faydalı bir yaygın organı. Alın kanalı istediğiniz gibi kullanın. Kanal yaşasın" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu da aynı kanaatte olduğunu ve kanalın CHP için önemli olduğunu söyledi.
BORÇLARI ÖDESİN
Sözü Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Yalçın'a getiren Kılıçdaroğlu'nun kanalın Yalçın'a devri konusunda kolaylık gösterilmesini istemesi ise görüşmenin sonuçsuz kalmasına neden oldu. Kılıçdaroğlu, "Kanal, borçları ödemesi ve mağdur olan çalışanların zararlarının gidermesi karşılığında Yalçın'a verilsin" dedi. Soner Yalçın'ın daha önce kendisine yaptığı teklife benzer olan teklifi reddeden Baykal, "Bu resmen hibedir. Partinin etiyle tırnağıyla kurduğu ve geliştirdiği milyon dolarlık değerlerinin peşkeş çekilmesine müsaade edilemez" dedi. Baykal ise televizyonun bir tek kişiye güvenilerek devredilmeyeceği konusunda ısrar etti.
PARTİ ERİYOR
Baykal'ın görüşmede Kılıçdaroğlu'na ayrıca partideki çok başlı görünümden dolayı yaşadığı rahatsızlığı da aktardığı öğrenildi. Genel başkanlığı bıraktığı sırada partinin oylarının yüzde 30 bandında olduğunu savunan Baykal, son yapılan anketlerde ise oy oranını yüzde 22 seviyelerine indiğini söyledi. Baykal, oyların düşmesine neden olarak ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ve Hurşit Güneş'in tepki çeken açıklamalarını gösterdi.
ŞARTLAR AĞIR GELMİŞTİ
CHP'li Durdu Özpolat ile ortak olarak televizyon kanalı kurma hazırlığı yapan Soner Yalçın, Baykal'a gitmiş ve kanalın borçları karşılığında kendisine devredilmesini istemişti. Baykal, 3 milyon 200 bin lira civarındaki borçların ödenmesi, kanalın 3 yılın sonunda kendisine teslim edilmesi, 2 milyon dolar da kira bedeli ödenmesini istedi. Yalçın, maliyetin 5 milyon doları aşacağını görünce vazgeçti.
internethaber