BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bölgeye siyasi imamlar geldiğini öne sürerek, boykota devam çağrısı Güneydoğu'da 'imam krizi' çıkmasına sebep oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadı, muhalefete ve özellikle BDP'ye yüklenerek, bu partiyi "dinin içine de bölücülük sokmakla" suçladı.

Erdoğan şu mesajlar üzerinde durdu:

KES, KOPYALA, YAPIŞTIR

Bu CHP, il başkanlarının illerde valilik yaptığı bir partidir. Bunların demokrasi anlayışı budur. Böyle demokrasi olur mu?

Şimdi kalkmış bunlar Türkiye'de demokrasi dersi veriyorlar. Bunlar, Atatürk'ün egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesine tahammül edemediler. Adındaki halk ifadesine bakmayın. Bu parti halksız bir Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Yeni diye söyledikleri her uygulama, her söylem Ak Parti'nin taklidinden ibarettir. Hani çocuklarımıza gösteriyoruz ya 'kes, kopyala, yapıştır' formülüyle orantılıdır.

SİVİL İRADESİZLER

BDP, bir kez daha gerilimi, tahrik siyasetini, istismarı propaganda yöntemi olarak benimsedi. Yapılan sivil itaatsizlik değil, sivil iradesizliktir. Halkının, oy aldığı kesimlerin iradesini hiçe sayanlar, milletin iradesine ipotek koyduranlar sivillikten, sivil itaatsizlikten bahsedemezler. İşte referandumda gördük. Sandığın üzerine çarpı işareti koyanlar, ne yaparlar? Bu sivil iradesizlik değil mi, halkının iradesine ipotek koymak değil mi? Budur. Bırak, halk iradesini ortaya koysun, bakalım ne diyor?

DİNİMİZE BÖLÜCÜLÜĞÜ SOKTULAR

Burada cuma namazı kılınıyor. Siz kalkıp da hemen şöyle biraz öte tarafta, orada kılınan cuma namazını adeta sabote edercesine, orada elde megafonla alelacele toparlanıp bir cuma namazı kılmaya kalkarsanız, buna ayrımcılıktan başka bir şey denmez, bu ayrımcılıktır. Bu, mukaddes dinimizin içerisine de bölücülüğü sokmaktır. Bunlar bunu da yaptılar. Bu tahrik eylemleri paniğin, telaşın, tükenmişliğin emaresidir. Ne yaparlarsa, hangi senaryoyu uygularlarsa uygulasınlar; o bölgedeki samimi kardeşimin takdirine de mazhar olamayacaklardır.

NEDEN KÜRTÇE VAAZ YOK

BDP Genel Başkanı Demirtaş bölgeye siyasi imamlar geldiğini öne sürerek, boykota devam çağrısı yaptı. Demirtaş "Cemaatimiz; devletçi ve Fethullahçı imamların arkasında saf tutmamalı. Bu imamlar özel tim, korucu ve JİTEM'den farklı bir amaç gütmüyor" dedi. Demirtaş, Allah'ın evi olan camide konuşulan dili neden devletin belirlediğini de sordu.