Siyasi partiler 12 Haziran seçimleri için toplamda 553 kadın aday gösterdi. AK Parti 1, MHP 1 türbanlı aday gösterirken, HAS Parti 30, BBP ise 27 türbanlı adaya listesinde yer verdi.

68 kadın adayı listeye koyan MHP'de türbanlı aday modeliyle ilgili olarak Meclis'e girdiğinde baş örtüsünü çıkarma ilkesi benimsenmişti.

Uşak'tan ikisi kadın 3 vekil adayı açıklayan MHP, türbanlı kadın adayını ikinci sıraya koydu. Tıbbi teknolog olarak görev yapan Filiz Canbulat Uşak'ta ikinci sırada.

İşte Filiz Cabut Yüksel'in öz geçmişi:

1978 Uşak Eşme Doğumlu olan Filiz Cabut Yüksel; İlk ve orta örenimin Eşme'de tamamladıktan sonra Uşak Sağlık Meslek Lisesini bitirdi. 1997 Yılından itibaren iki yıl Eşme Güneyköy ve Yeşilkavak ta ebelik hizmetinde bulundu.

2001 yılında Ankara Nesibe Gevher Sağlık Eğitim Enstitüsünü kazanıp ilk yardım ve acil yardım bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra kazandığı sınavla memur olmaya hak kazanarak Ankara il Sağlık Müdürlüğüne bağlı Tıbbi teknolog olarak görevler yaptı..

MHP Milletvekili aday adayı olmak üzere geçtiğimiz aylarda görevinden istifa etti ve aday adaylığını açıkladı.. Filiz Cabut Yüksel Aynı zamanda MHP Siyaset ve Liderlik okulu mezunu ve halen Ufuk Üniversitesinde Yüksek Lisans Eğitimi almaktadır.. Filiz Cabut Yüksel evli ve iki kız çocuk annesi.