İNTERNETHABER.COM AK Parti'nin oyun yüzde 50'ye yakın. CHP yüzde 23'ün biraz üstünde. MHP barajın kılpayı üzerinde. Pollmark'ın araştırma sonuçlarını çok yakında açıklaması bekleniyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, araştırma şirketi Pollmark'ın Ocak ayının ilk yarısında yaptığı son anketi kamuoyu ile paylaştı. Kameralar karşısına geçen Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara yönelik iddialarına cevap verdi. İşte Çelik'in konuşmasından satır başları:
SİZİN AYIBINIZ
"AK Parti bölücüdür' diyor. Varsayalım CHP'ye bütünleştirici diyelim. Kılıçdaroğlu bölücü kimdir incelesin. En homojen dağılım AK Parti'de. Komşumuzun etnik kökenini araştırır hale geldik diyor. Biz araştırma içinde değiliz. Siz yapıyorsanız bu sizin ayıbınızdır.
KİMİN KAÇ KRAT OLDUĞUNU KAMUOYU BİLİYOR
'Müslüman adam küfreder mi' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik ben Sayın Başbakan'ın ağzından küfür duymadım. Sayın Kılıçdaroğlu müslüman iftira eder mi? Çamur atar mı? Karalama yapar mı? İnsanları töhmet altında bırakır mı? Kalpasandan tutun haramiye kadar neler neler söyledi. Çok ayıp bu. O zaman kendini gözden geçir. Sen müslüman değil misin? Kamuoyu kimin kaç krat olduğunu biliyor.
HİZBULLAH İDDİASI
Hizbullah meselesinin altında kalmıştır Kılıçdaroğlu. Bula bula he buldu. Batman ve Van'da milletvekili arkadaşlarımız 'Hizbullahçıların derneğini ziyaret etmişler' diyor. Dernekler yasa çerçevesinde faaliyetlerini yürütür. Legal derneği ziyarette beis yok. Böyle yaklaşırsanız illegalitenin zeminini genişletirsiniz. Siz SHP döneminde DEP'i Meclis'e taşırken PKK'yı da mı Meclis'e taşıdınız? Kabul ediyor musunuz?
SİZİ DERSİMLİ HEMŞEHRİLER BİLİR
İki de bir maskesini indireceğim diyor. Maskesi olmayanın maskesini indiremezsiniz. Sizi en iyi Dersimli hemşehriler bilir. Ne demek istediğimi siz çok iyi anlarsınız. Yargı sizin ya da bizin arka ve ön bahçesi olmasın adaletin bahçesi olsun diyoruz. Ele geçirme paranoya haline geldi. Böyle sakat mantık olur mu?
CHP'NİN ÇAPI BU
Kılıçdaroğlu Erzurum'da dadaşlara soruyor: Olimpiyatlar nedeniyle geliriniz arttı mı? CHP'nin çapı bu. Dünya çapında bir organizsyon yapılıyor. Ülkenin tanıtımı açısından müthiş bir fırsattır. Sayın Kılıçaroğlu'nu saplandığı mantık burasıdır. Kılıçdaroğlu belki sokaklarda insanların çantayla dolaşacağını zannediyor. Malese CHP bu.
TÜRKİYE'NİN EN ESKİYEN PARTİSİ
Siz Türkiye'nin en eskiyen partisisiniz. Partiler şarap değil ki yıllandıkça makbul olsunlar. Daktilo artık bilgisayarın önünde demode olmuştur. Bize ajan göndermelerin arkasında da bu var. Bir iddiayı ortaya atıyor, mahkemeler tespit edilmemişse kusura bakmayın insanları karalama hakkına sahip değilsiniz.
MHP YÖNETİMİ İLE CHP SİYAM İKİZİ
MHP'nin tabanı milliyetçi muhafazakardır ama yönetimi ulusalcıdır. Ulusalcılık bütün manevi sinirleri alınmış biçimidir. Tabanı yönetimden ayrı tutuyorum. Bir çok ilde yere seçimde CHP ile MHP paslaşmıştır. Darbeler karşısında tavırları aynıdır, statakocudurlar. Koalisyon lafı kullanıldığı zaman bu iki partiye siyam ikizleri denir. Sinik ve içine kapanmacı politikaları örtüşüyor.
FAİLİ MEÇHULLER BİZİM DÖNEMİMİZDE BİTTİ
Mumcu'yu, Gaffar Okan'ı, Hrant Dink'i öldüren aynı alçak zihniyettir. Mutki'de toplu mezarların aranmasından söz ediyorsanız işte bu ortamı AK Parti başarmıştır. Faili meçhuller AK Parti döneminde bitmiştir.
BAHÇELİ'YE ANKET CEVABI
Bahçeli diyor ki sipariş anketlerle AK Parti başarılı gösteriliyor diyor. Yapmayın Sayın Bahçeli anketler sipariş üzerine yapılır. Siyasi partiler firmalar, kuruluşlar anket yapar.
Anketler bizim yüzümüze tutulmuş aynadır.
50 YAŞ ÜSTÜ CHP'YE OY VERİYOR
2011 Ocak ayının ilk yarısına ait 5369 denek üzerinde 7 bölgede yüz yüze yapılan araştırmayı Pollmark yapıyor. En homojen parti AK Parti çıkıyor. Eğitimli kesimden alması gerektiği kadar oy alıyor. 50 yaş üstü olanlar CHP'ye oy veriyor. Onların bir kısmı bir kısmı daha daktilo döneminde kaldığı için.
ERDOĞAN EN YAKIN RAKİBİNE 5 KAT FARK ATIYOR 
Bunun dışında birbirine yakınlıkta oy alan tek parti AK Parti'dir. 'En beğendiğiniz devlet adamı' araştırmasında Sayın Başbakan en yakın rakibine 5 kat fark atıyor.
Ekonominin bugünkü durumuna olumlu bulanların oranı yüzde 66 çıkıyor. CHP'nin oylarını birileri şişirdi. Bu anket öyle söylemiyor. CHP'nin oyu 23'ün biraz üstünde. MHP baraj civarında dolaşıyor. AK Parti de yüzde 50'ye yakın. Net rakamlar Pollmark'a ait.
İnternet haber