MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinin etrafında şüpheli bir aracın dolaştığını görüntülediklerini, otomobilin fotoğrafını incelemesi için savcılığa verdiklerini açıkladı. Amasya temasları öncesinde dün bir grup gazeteciyle sohbet eden, önceki akşam da Siyaset Meydanı’na katılan Bahçeli, parti yöneticilerine ait kasetlerle ilgili soruşturmaya ilişkin iki yeni belgeyi savcılığa verdiklerini açıkladı. Bahçeli, bunlardan birinin Küçükçekmece Belediyesi Meclis üyesi Faruk Bayındır’a ait kredi kartlarıyla ilgili belge olduğunu, diğerinin parti genel merkezi çevresinde dolaşan şüpheli bir araca ait görüntü olduğunu belirtti.

Bahçeli, televizyon programında güvenlik görevlilerinin bir aracın sürekli genel merkezin çevresinde gezindiğini fark ettiğini belirterek, otomobilin fotoğrafını gösterdi. Fotoğrafın, MHP’li yöneticilerin kasetlerini yayınlayan Farklı Ülkücülük adlı sitenin Bahçeli’yi “İstifa et, yoksa yeni kaset yayınlarız” diye tehdit ettiği gün olan 13 Mayıs’ta çekildiği belirlendi. Bahçeli, şöyle devam etti: “Bu ayıpları siyasete malzeme yapan odakların mutlaka ortaya çıkması lazım. Şimdi şöyle bir araba MHP’nin etrafında dolaşıyor. Bir otomobil, plakası da bu. Bu plaka, İstanbul’dan 1998 Şahin model bir arabanın plakası. 13 Mayıs Cuma günü sabah 08.30 ile 09.12 arasında MHP önünde bekliyor. Siyah renkte. Bizim partimizdeki kameraların ana caddeye bakan tarafında, karanlık bir nokta var. O karanlık noktaya arabayı çektiğiniz vakit, kamera almıyor. Ama araba orada duruyor.

Bu bir profesyonel işi


Bunu ancak kameraların görüş alanı dışında kaldığını bilen biri yapabilir. Bu bir profesyonel işi. Hareket halinde tespit edildi. Biz kimseyi suçlamıyoruz, Sayın Başbakan’a, kimseye kalkıp da ‘Şunu şöyle yap’ demiyoruz. Sen Türkiye’nin başbakanısın. Bunu bulacaksın, bulmazsan sorumluluğu aldığımda ben bunu araştırırım. Görev ihmalinden senden hesap sorarım.”

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da konuyla ilgili, “Alınan bilgilere göre araç sürekli parti çevresinde dolaşmış. Plaka da sahte çıktı. Net bir bulgu yok. Sadece bir araba değil birden fazla araç söz konusu” dedi.

Palavra atma sayın Başbakan

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’la ilgili, “Çevresine baktığında herkes mutlu, huzurlu, servet sahibi, bir eli yağda bir eli balda. Bu ülkede yaşayan ‘herkes benim çocuklarım gibi’ zannediyor” dedi. Amasya’da ve Tokat ile ilçelerinde vatandaşa hitap eden Bahçeli özetle şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan ülke gerçeğini görmüyor. Türkiye’ye miyop gözle bakıyor, o gözle de gördüğü o partinin yöneticileri yandaşları yalakaları ve çocukları. Onlar her türlü imkana kavuşmuş. İşinden ettikleri insanların açlığının üzerine servetlerini inşa ediyorlar. Omuzu düşük argo sözlerle kimseye palavra atma Sayın Başbakan.”

Devlet Amca’dan ‘püskevit’

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Tokat mitinginde küçük çocuklar “püskevit” sürprizi yaptı. Bahçeli’nin konuştuğu kürsünün önünde küçük çocuklar “Devlet Amca bize püskevit ver” yazılı bir pankart açtı. Bahçeli konuşmasının ardından gülerek “Getirin onları” diyerek çocukları ve afişi sahneye aldı. Bahçeli, çocuklara üzerine “püskevit” yazısı yapıştırılmış bisküvilerden dağıtarak elini öptürdü.