AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Çanakkale Şehitliği’nde 5 bin kişiye iftar yemeği verdi. Katılımcılar, iftarlarını 99 yıl öncesinin ruhuyla tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile açtı.

Filistin, Makedonya, Yunanistan, Irak ve Suriye'nin de aralarında bulunduğu yurtdışından 99 şehit torunu da iftara katıldı. Duygusal anların yaşandığı programda, Başakşehir Bilgievi öğrencileri Çanakkale Türküsü'nü Kürtçe, Arapça ve Türkçe seslendirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Çanakkale Savaşları'nın 99. yıl dönümünde, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen şehit ve gazi torunları ile Çanakkale şehitlerinin huzurunda bir araya geldi.

TÜRKÇE, KÜRTÇE VE ARAPÇA ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ

Programa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ilçe başkanları, belediye başkanları ve 5 bine yakın vatandaş katıldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da katıldığı iftar öncesinde, Başakşehir Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri Çanakkale Türküsü’nü Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdi.

99 YIL ÖNCEKİ GİBİ İFTAR YAPTILAR
Türkiye’nin yanı sıra Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kırım, Lübnan, Suriye, Irak ve Filistin’den gelen şehit ve gazi torunları, 99 yıl önce olduğu gibi kırık buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile şehitlikte orucunu açtı.

''FİLİSTİN İÇİN FİİLİ GAYRETLERİMİZ OLACAKTIR''
AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu, “Şehit torunlarımızın, bu masa etrafında bir araya getirilebilmiş olması, önemli bir çabanın sonucudur. Bunun için Başakşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel bir gelenek diye düşünüyorum. Yapılanın doğru olduğuna, sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum.

Dualarımızı ümmet için, Müslümanlar için, bugünler de özellikle Filistin için yapalım. Duaların ötesinde bir gayretimiz olamıyor maalesef. İnşallah o ‘büyük Türkiye’ hayalini gerçekleştirdiğimizde, duanın ötesinde fiili gayretlerimiz de şüphesiz olacaktır. Bütün mazlumlar ve mağdurlar için. Bugün bunu biriktirmenin, bunu depolamanın ve büyük Türkiye’yi inşa etmenin gayreti içerisindeyiz”dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, bu geleneği sürdürmenin, savaş dönemlerinde olduğu şekilde iftar yapmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. İftar programına katılan Kazakistanlı iki küçük kız ise, atalarının da Çanakkale Savaşları'na katıldığını, bu atmosferi yaşamanın kendilerini duygulandırdığını söyledi.

KÜRT NİNE'DEN ERDOĞAN'A DESTEK
İftara Batman'dan katılan Diyarbakır Silvanlı Gazi Mirzo Karaaslan'ın kızı Ferfure Akyol, kürsüde duygularını Kürtçe dile getirdi. Artık anaların ağlamadığını belirten yaşlı kadın,"Kardeş kanını durdurduğundan dolayı rabbim Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığını kazanmayı nasip eylesin" dedi.

Çanakkale iftarının ardından Seddülbahir de çay içen ve akşam namazını kılan katılımcılar, ardından yola çıktı. Sahur ise Tekirdağı’da yapıldı.