Alevilerin uzun yıllardır siyasilerden talep ettiği 'cemevlerinin ibadethane olarak tanınması' talebine CHP'den yeşil ışık geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'nin iktidara gelmesi halinde cemevlerinin ibadethane olacağı ve devlet güvencesine alınacağını açıkladı.

Tekin, seçim çalışmaları kapsamında CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adaylarıyla Sultangazi ve Çekmeköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

CHP iktidarı döneminde, millet iradesiyle seçilen muhtarların, otomatik olarak belediye meclisi üyesi olacağını ve belediyede kendi mahallesini temsil edeceğini dile getiren Tekin, "Muhtarların komik rakamlar aldığını biliyorum. Milletin seçmiş olduğu temsilcilerin, hiçbir sosyal güvencesi yok. CHP iktidarı döneminde, muhtarların sosyal güvencesi olacak. En azından memurların aldığı devlet güvencesi neyse, muhtarların da o olacak. Muhtarlıklar, belediye başkanlarına mahkum olmayacak. Muhtarlar, en az belediye başkanları kadar güçlü olacak; ricacı değil, direk icraatın içinde olacak" şeklinde konuştu.

Tekin, cemevlerine ilişkin bir soru üzerine, "CHP döneminde, kesinlikle cemevleri ibadethane olacaktır ve devlet güvencesi altında olacaktır" dedi.