CHP milletvekili listelerinin belirlenmesinden sonra sağ kökenli bazı isimlerin listede yer alması ‘Demirel’in telkini’ iddialarına yol açtı. Konu, seçim meydanlarının önemli polemik konularından birisi haline geldi.

Parti kulislerinde,Demirel-Kılıçdaroğlu temasının en dikkat çeken olayı, Süleyman DemirelÜniversitesi (SDÜ) 2010-2011 akademik yılı açılışı sonrası iki siyasinin aynı uçakla dönüşü olarak gösteriliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir CHP yöneticisi, Bugün gazetesine “Kılıçdaroğlu, Demirel’in uçağına bindiğinde partide ‘Kolu kaptırdık’ yorumları yapıldı” şeklinde konuştu.

Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki akademik tören için Isparta’ya gelen Demirel, uçağa binmeden, karayolu ile Ankara’ya dönmekte olan Kılıçdaroğlu’nu aramıştı. CHP liderini, uçakla dönmeleri için havaalanına davet etmişti. Kılıçdaroğlu’nun ‘olur’ yanıtı vermesi üzerine, yaklaşık 20 dakika havaalanında bekleyen Demirel, daha sonra Kılıçdaroğlu ile birlikte Isparta’dan Ankara’ya hareket etmişti.

ÖNER DE CHP’DEN ADAY

Uçak zirvesinin ilginç bir ayrıntısı da listelere yansıdı. Demirel ve Kılıçdaroğlu’nu havalimanından uğurlayan isimler arasında, Isparta eski Valisi Ali Haydar Öner de yer aldı.Öner, listelerin açıklanması ile CHP Isparta 1. sıra milletvekili adayı oldu.