CHP’nin, Genel Kurul’da bu hafta içerisinde yapılacak olan hükümet programı üzerindeki görüşmeler ile güven oylamasına katılması bekleniyor. Genel Kurul’da yemin eden tek milletvekili olan Oktay Ekşi’nin konuşabileceği belirtilirken, bunun doğru olmayacağını ifade edenler de var. CHP’nin bu konudaki tavrını yarın yapılacak grup toplantısında netleştirmesi bekleniyor.


-CHP MYK’DAN KAPALI GRUP TOPLANTISI ÖNCESİ GECE MESAİSİ

CHP Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) yarınki kapalı grup toplantısı öncesi bu akşam toplandı. Toplantıda yemin krizinin ardından partinin izleyeceği politikanın görüşüldüğü öğrenildi. CHP’nin TBMM Grubu da yemin krizinin ardından yol haritasını belirlemek için yarın saat 11.00’de toplanacak.


CHP Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) yarınki kapalı grup toplantısı öncesi bu akşam toplandı. Toplantıda yemin krizinin ardından partinin izleyeceği politikanın görüşüldüğü öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP MYK üyeleri, Meclis’teki çalışmalarının ardından akşam saatlerinde parti genel merkezine geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde yapılan CHP MYK toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın tahliye taleplerinin reddedilmesinin ardından partinin aldığı yemin etmeme kararının ardından yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi.
CHP’nin TBMM Grubu yemin krizinin ardından yol haritasını belirlemek için yarın saat 11.00’de toplanacak. Basına kapalı olarak yapılacak toplantıda tek tek milletvekillerinden görüşleri sorulacak ve bundan sonra izlenecek yol haritası çıkarılacak. Kapalı grup toplantısının ardından saat 13.00’te Kılıçdaroğlu’nun bir açıklama yapması bekleniyor.