CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, İstanbul'daki 39 ilçe başkanı ve 20 kişilik il yönetiminin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Şahin, basın toplantısında CHP'de 12 Haziran genel seçimleri sonrası gündeme gelen kurultayla ilgili İstanbul il yönetiminin tavrını açıkladı. Şahin İstanbul İl Örgütünün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini kaydetti.

" HUZURLARI HALKIN LEHİNE BOZULACAKTIR "

CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, konuşmasında CHP'nin 12 Haziran genel seçimlerinde oylarının Türkiye genelinde ortalama 5 puan arttığını belirtti. Şahin, " Genel seçimlerde aldğımız sonuç, yeni CHP'ye farklı noktalardan gelen dirence ve saldırılara rağmen alınmıştır. Yeni CHP'ye direncin ve saldırıların adalet diye diye iktidar olarak, kendi statükosunu yaratanlardan gelmesi, bizce anlaşılır bir durumdur. Rahatları kaçacak; huzurları halkın lehine bozulacaktır. " dedi. Şahin birtaım partilileri de eleştirerek, " Bizim anlamakta zorlandığımız geçmişlerinde herhangi bir başarı öyküsü yazamamış; bazı partililerimizin tepkisidir. Oysa bu partinin emekçileri kendilerine geçmişte her türlü olanağı sunmuş, partiyi iktidar yapmaları için her türlü çabayı göstermiştir. Bu desteğe rağmen bugün yeni CHP'yi acımasızca eleştiren bu kadrolar, CHP'yi halkla buluşturamamıştır. Üstelik bu kişilerden şimdiye kadar bir özeleştiri de duyulabilmiş değildir. İstanbul il örgütü olarak bu arkadaşlarımızı yeni CHP'yi eleştirmeden önce, kendi iç muhasebelerini yapmaya davet ediyoruz.Bunu yapmadan yapacakları her eleştiriyi de haksız, yersiz ve yoldaşlık dışı buluyoruz. " diye konuştu. Basın açıklamasında, parti içi muhalif seslere de yüklenen Şahin, " 13 Haziran günü televizyon stüdyoları arasında mekik dokuyanlar bu enerjinin yarısını seçim kampanyamızda harcasalardı; parti ahlakına daha uygun hareket etmiş olmazlar mıydı ?Aday listelerinde kendini göremeyince, partiye destek sunmayanlar listelerde yer alsalardı; aynı eleştirileri bugün yöneltecekler miydi ?Ön seçime girip başarısız olanların eleştirileri hangi kalıba oturtmak lazım ? Bu soruların tamamını ve CHP'li yurttaşlarımızın dikkatine sunuyoruz. "

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK


" Hepimiz CHP'nin iktidarı için çalışmalıyız " diyen Şahin, " CHP'nin kısır iç çekişmelerle yapay sorunlarla kaybedecek zamanı yoktur. Yeni CHP'nin yeni bir kurultaya ihtiyacı yoktur.Bu nedenle tüm İstanbul il örgütü olarak, il başkan yardımcıları, tüm ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları il genel meclisi grubu, ve İBB meclis grubuyla Genel Başkanımızın ve ekibinin arkasında olduğumuzu bildiririz. Genel başkanımızın bu yolda, bizler dahil, örgüt üzerindeki tüm tasarruflarını CHP'li olma bilinci ve sorumluluğuyla destekleyeceğiz " şeklinde konuştu.

" ÖRGÜT ÇALIŞMAMIŞTIR DEMEK CHP'NİN EMEKÇİLERİNE SAYGISIZLIKTIR "

Basın açıklamasının ardından İl Başkanı Şahin gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Şahin, İstanbul'da 8 bin sandıkta CHP'ye oy çıkmadığı iddialarının sorulması üzerine, " Bahsettiğiniz sandıklar bizim tarafımızdan da takip ediliyor. Bu seçimde daha önce CHP'nin seçimlerde yapmadığı en beş yeni şey yaptık. Sekiz yüzü aşkın avukatla sandıklara sahip çıktık. Her ilçemizde 40 'a yakın avukat arkadaşımız görev yaptı.123 farklı itirazımız oldu bu itirazları da takip ediyoruz. 32 bin 145 sandıkla seçime gitti il örgütü. Bu seçim sandıklara sahip çıkma konusunda en başarılı performansın gösterildiği seçimdir." dedi. Diyarbakır'da askerlerin oy kullandığı sandıklarda Ak Parti'ye oy çıkması da sorulan Şahin, " Her seçimden sonra bu tür değerlendirmeler yapılır. Oradaki il başkanımızla da görüştüm o da bunu sıkı takip ediyor. Seçime halel getirecek tüm hareketlerin karşısındayız. Hangi ilde olursa olsun bunu sıkı bir şekilde takip ediyor olacağız " yanıtını verdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çalıştığı ancak örgütlerin çalışmadığı eleştirilerine de yanıt veren Şahin, " Bu eleştiriyi bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Cumhuriyet kurulduğundan beri bir genel başkan 81 ilde 250'den fazla beldede miting yaptı. İstanbul il örgütü olarak biz il örgütü olarak ciddi kaynaksızlıklarla mücadele ettik ki. Örgüttteki tüm arkadaşlarımız canla başla bu sıkıntılarla mücadele etti. Bu seçim döneminde örgüt çalışmamıştır demek CHP'nin emekçilerine saygısızlıktır. Örgütlerimizin çalşmadığı konusunda bu eleştiriyi kabul etmemiz mümkün değildir. " şeklinde konuştu.

ŞAHİN'DEN MUHALİFLERE: 15 GÜNLÜK SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLATACAKLARSA BAŞLATSINLAR


Kurultay için, İstanbul'da 60 imza toplandığı iddiaları da sorulan Şahin, " Değişim ve dönüşümlere örgüt içinde direnç gösterilmesi normaldir. Biz bunu saygıyla karşılıyoruz.Tüzükte kurultayın nasıl yapılacağı bellidir. CHP örgütlerinden kurultay süreçleri ve imza toplanmasıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır. Tüzüğün gereği neyse onun yapılmasını bekliyoruz. Ancak bunu yapmadan ya da çeşitli spekülatif faaliyetlerle sayılar havada uçurmak, toplanan imzaları çeşitli tv programlarına aktarmaya çalışmak, örgüttteki arkadaşlarımızn aklını çelmeye çalışmak son derece yanlış bir davranıştır. Biz o açıdan bu arkadaşlarımızı bu partililerimizi saygıyla ve sabırla bekliyoruz. 15 günlük süreci ne zaman başlatacaklarsa başlatsınlar, toplayabilecekleri imzayı toplasınlar. Sürecin sonunda da noter tasdikli bir şekilde teslim etsinler. Bekliyoruz. Ama bunu yapmadıkları her süreçte basından yapacakları her açıklama CHP'li bir partiliye yakışmayacak davranışlardır. " dedi. İmza toplandığı iddiaları için disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceği sorusuna ise, Şahin, " Bugün MYK toplandı bundan sonra, onrs partimizin üst kurulları gerekli açıklamayı yapacaktır. " diye yanıt verdi.