Geçtiğimiz günlerde belediyenin galerisinde açılan ve camilere başörtüsüne hakaret edilen resimlerin yer aldığı "ucube" sergiye ev sahipliği yapan Ataç, şimdi de Başbakan Erdoğan için, "Erdoğan'ın azıcık şöyle bir eski siyasetçilere hürmeti olsa, anasını, babasını araştırır. Eğer onlar olmasaydı, Erdoğan'ın, babası kim olacaktı, annesi kim olacaktı? Ona bir baksın." dedi.

CHP Eskişehir il teşkilatınca Büyükşehir Belediyesi Opera salonu önünde CHP milletvekili adaylarını tanıtmak amacıyla, "Halk Buluşması" günü düzenlendi. Açılışta konuşan Ataç, miting meydanlarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dışında kimsenin proje anlatmadığını, aksine birbirlerine cevap vermekle uğraştığını iddia etti:

"Sadece Kılıçdaroğlu proje anlatıyor. Başbakanın zaten kafası iyice karıştı. Ne dediğini bilmiyor. İnanın bilmiyor. Bakıyorsunuz, bir gün rahmetli İnönü ile uğraşıyor, bir gün Türkiye'ye büyük emeği olan Süleyman Demirel ile uğraşıyor. Demek ki bu insanlar bugüne kadar hiç bir şey yapmadı. Herşeyi bu Tayyip Erdoğan yaptı. Sonra bilbordlarda, reklamlarda bakıyorsunuz, sanki Türkiye'nin miladı 2002 Erdoğan'ın seçildiği tarih. Tayyip Erdoğan'ın azıcık şöyle bir eski siyasetçilere hürmeti olsa, kalkar anasını, babasını araştırır. Eğer onlar (İnönü, Atatürk) o rahmetliler olmasaydı, Erdoğan'ın, babası kim olacaktı, annesi kim olacaktı. Ona bir baksın bakalım."

DİNLEMENİN NEDENİ ÖZELLEŞTİRME

Büyükerşen ise Türkiye'de son zamanlarda siyasetçiler arasında çıkan kasetleri iletişim sisteminin yabancılara satılmasına bağladı.

"Türkiye de iletişim satıldığı için herkes dinleniyor. İletişimini satan yegane ülke Türkiye'dir, Afrika'da bile bu yoktur. Hiç kimse satmıyor. Onun için dinleniyor herkes. Onun için ileri teknoloji biliyorsunuz partileri ve partilileri ne hale getiriyor. Şantaj, komplo alabildiğine gidiyor."