CHP İstanbul İl Başkanlığı'na tartışmalı bir şekilde atanan ve koltuğa oturmasından 55 gün sonra istifa eden Nebil İlseven bugün basın karşısına çıktı. İlseven'in istifa kararını Mardin'den değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin kısa konuşmayı tercih etti.
Bugün kameraların karşısına geçen Nebil İlseven, istifasını şöyle gerekçelendirdi: 
Yönetim yaklaşımlarımızdaki, anlayışlarımızdaki farklılık nedeniyle genel
SEÇİME ÜÇ AY KALA İSTİFA ETTİ
CHP'de Berhan Şimşek'in istifasıyla boşalan İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Nebil İlseven, genel seçimlere 3 ay kala görevinden istifa etti..
İlseven istifasının "İki yönetim biriminin birbiriyle yönetim açısından farklılıkların giderilmesine yönelik daha etkin, daha tek sesli yürütülmesine yönelik bir tasarruftur" yorumunu yaptı.
İstifasıyla ilgili çıkan haberlerde tamamen hayal ürünü bir süreç anlatıldığını belirten İlseven, partiyle ve genel başkanla en ufak bir sorunu olmadığını söyledi.
İlseven şunları söyledi:
"Ben dün öğeleden sonra itibarıyla genel merkezimize bir yazıyla ulaşarak, görevden affımı arz ettim kendilerine. Ben bireysel olarak, dün itibarıyla 53 gündür görev yapıyordum. Biliyorsunuz CHP'nin en uzun iktidar dönemi 57 gündür, geçen 20 yıl içinde. Dolayısıyla 53 gün az bir dönem değil.
Burada yönetim yaklaşımlarımızdaki, anlayışlarımızdaki farklılık nedeniyle genel merkezimizin elini rahatlatmak, İstanbul'daki çalışmayı daha etkin ve daha etkili olarak yürütmek konusundaki düşünce ve planlarını daha rahat uygulamaya koymasını teminen benim geri çekilmemin uygun olacağını düşündüm ve bunu kendilerine bildirdim.
İstifamla ilgili bazı haberlerde tamamen uydurma ve hayal ürünü bir süreç anlatılıyor. Bizim listemizin gelip gittiği hayal ürünü konulardır. Genel merkezle yaşadığımız herhangi bir sorun olmamıştır. Tabii ki isim önermek, strateji önermek genel merkezin en doğal hakkıdır. Bu süreç layıkiyle çalışmıştır. Bunu bir zafiyet gibi gösteren arkadaşların düşünceleri, gündemleri olduğunu düşünüyorum.
Bizden bir seçim programı istendiği ama bu programı yapamadığımız noktasında başarısızlığımızın neden olduğu söyleniyor. Ne bizden bir program istendi ne de bizim böyle bir programı verip verememek gibi zafiyet gösterdik. İstenseydi en etkili şekilde Ankara’ya iletirdik.
Bir noktada bizim farklı arayışlara girdiğimiz, farklı temaslar içinde olduğumuz ve genel merkezin bizi uyardığı bir süreç yoktur. Tüzük hatırlatılması da tamamen hayal ürünüdür. Biz tüzüğün ne olduğunu biliyoruz.
İki yönetim biriminin birbiriyle yönetim açısından farklılıkların giderilmesine yönelik daha etkin, daha tek sesli yürütülmesine yönelik bir tasarruftur.
Bütün bunlar çalakalem dile getirilmiş konulardır. Bizim partimizle, programımızla, genel başkanımızla en ufak bir sıkıntı olamaz."
GELİŞİ DE OLAYLI OLMUŞTU
Nebil İlseven'in göreve gelişi de çok konuşulmuştu. Doğan Grubu'nun CEO'su iken CHP İstanbul'un başına geçen İlseven hakkında yolsuzluk iddiaları medyada yer almıştı. 2003 yılında TMSF görevlisiyken yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanmasını isteyen milletvekilleri arasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun da imzası vardı.
Öte yandan partisinin çalışmalarıyla ilgili olarak Mardin'de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'in istifasını değerlendirdi. Tekin NTV muhabirine şöyle konuştu:
İstifa tek taraflıdır, arkadaşımız hangi gerekçelerle istifa etti bilmiyoruz ama saygı duyarız. İlseven'in istifası sorun olmaz. Yönetimle ilgili bir sorunun olduğunu hiç zannetmiyorum. Sayın İl Başkanı Nebil İlseven'in yönetimle sorunun olduğu iddia edildi. Ben İlseven'in ilde çalıştığı arkadaşları değiştirmedim. CHP İstanbul'da onlarca binlerce il başkanlığı yapacak arkadaşımız var.
55 günlük istifa sürpriz olmadı mı?
Bu tek taraflı bir tasarruftur.
Nebil Bey'le konuşacak mısınız?
Tabii ki konuşacağız, herkesle konuşacağız sorun olmaz.
İklim Bayraktar'ın ifadeleriyle ilgili iddialar var.
Doğrusu dehşetle izliyorum. Bu şunu gösteriyor. Türkiye'de gerçek gündem konuşulmasın diye böylesine asparagas haberlerle meşgul ediyor. Bize herkes gelebilir. Bu tür iddiaları ispat etsinler siyaseti bırakırım.
Hiç kimsenin şüphesi olmasın CHP İstanbul'da da bir olacak, Türkiye'de bir olacak. Hani Sivas'ın ötesine geçemez diyorlar, bakın biz şu anda Mardin'deyiz.
.internethaber.