AK Parti ile CHP arasında Süleyman Demirel polemiği yaşanıyor. Demirel'in ana muhalefet üzerindeki gölgesi siyasetin yeni tartışma konusu oldu. Demirel'in CHP'de olduğu iddia edilen 16 adayın isminin medyada yer alması gündeme oturdu.

İktidar partisi de ana muhalefeti işte bu konu üzerinde vuruyor. Erdoğan'ın Demirel'i CHP'nin yeni Milli Şefi ilan ettiği konuşma bugün gazetelerin birinci sayfalarına taşındı.

Başbakan Erdoğan'ın dünkü Afyonkarahisar mitinginde yaptığı konuşmada ana muhalefet ile Demirel'in benzer yanlarını halka anlattı. Dahası sıkça vurguladığı Milli Şef eleştirilerini başka bir boyuta taşıdı. Peki Erdoğan dünkü konuşmasında neler diyordu?

KES-KOPYALA YAPIŞTIR


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da 'Demirel'in gölgesi' olmakla suçladı. Bu noktada bir benzetme de yapan Erdoğan, dönemin DYP Genel Başkanı Demirel'in 1991'deki vaatlerini hatırlattı ve CHP'ye, "1991'de o emekli siyasetçinin vaatlerini aynen 'kes-kopyala-yapıştır' yapıyor" eleştirisini yöneltti.

Erdoğan önce Demirel'in o yıllardaki vaatlerini sıraladı sonrada sözü Kılıçdaroğlu'na getirdi. AK Parti'nin başındaki ismin hedefinde bu ikili vardı:

40 YAŞINDA EMEKLİLİĞİ GETİREREK ÜLKEYİ MAHVETTİ

"Ben burada sizleri biraz eskiye, şöyle 20 yıl öncesine götürmek istiyorum. Yıl 1991. Türkiye seçime hazırlanıyor. Bugün artık emekliye ayrılmış bir siyasetçi, o zaman merhum Turgut Özal'a en ağır hakaretleri yaparak, iktidara gelmek hırsıyla olmayacak vaatler vererek seçime hazırlanıyordu. Ne diyorlardı biliyor musunuz? Ben iki anahtar vereceğim diyorlardı.
Askerliği kısaltacağım diyordu. Hatırlıyor musunuz? Çalışma süresini 20 yıla indirip emekliliği kısaltacağım diyordu. Zaten kısaltarak bu ülkenin anasını ağlattın. Ne olacak 40 yaşında bir insan emekli olur da ne yapar evinin başına da dert olur milletin başına da dert olur. Dünyada 60-65 yaşında emeklilik varken bu beyefendi 40-45 yaşında emekliliği getirerek bu ülkeyi mahvetti.

AYNI VAATLER DEĞİL Mİ?

'Asgari ücretten vergi almayacağım diyordu. Türkiye'nin 94. ili Erdiç, 95. ili Tatvan olacak diyordu. Bakın, 2011'den bahsetmiyorum 20 yıl öncesinden bahsediyorum 1991. O vaatler birilerinin bugünkü vaatlerine benziyor mu? Kime benziyor. Aynı vaatler değil mi? Birbirinin tıpkısının aynısının tıpkısı değil mi. Neden acaba. Bu benzerlik nereden geliyor acaba. Çünkü o zat şu anda CHP'ye akıldanelik yapıyor, hocalık yapıyor, akıl hocalığı yapıyor. Silivri'dekileri oraya transfer etmeye aracılık yapıyor.

ŞEF DEĞİŞTİ

CHP milli şefini artık değiştirmiş durumda. 1991'de o emekli siyasetçinin vaatlerini aynen kopyala yapıştır yapıyorlar, bugüne taşıdılar. Şimdi el ele, kol kola AK Parti'nin karşısına çıktılar. Peki ben soruyorum, Afyonkarahisarlı kardeşim 1991'de bu vaatlerle benim milletimi kandırıp koalisyon ortağı oldular. Hem de CHP ile."