Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç-Melih Gökçek tartışmasıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Arınç ve Gökçek arasındaki gerginlikle ilgili de konuştu. Başbakan, "Her iki açıklamada yanlıştır parti disiplin kurallarını işleteceğiz gerekeni yapacağız" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

"HER İKİ AÇIKLAMADA YANLIŞTIR"

Arkadaşlar AK Parti kuralları belli son derece sağlam kurallar ve kurullar zemininde bir partidir. Farklı kanaati olan bütün arkadaşlar. Bu zeminlerde görüşlerini dile getirebilirler.

Atılacak adımlar varsa da atılır. Bu demokratik anlayış dışında çok kuvvetli bir parti disiplini de vardır.

Dün yapılan her iki açıklamada hem partimizin kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültür açısından yanlıştır.

"BU SAATTEN SORNA KİMSENİN BİR AYRICALIĞI YOKTUR"

Dün sayın Bülen Arınçla bir araya geldik. Bugün de sayın Melih Gökçek ile görüşüp gerekli uyarılarda bulunacağım. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde seçimlere giderken partimizin itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işletiriz.

Kimsenin ayrıcalığı yoktur. Türkiye çok önemli bir seçime gitmektedir. Partimizin yarından itibaren aday adayı çalışmalarını sürdüreceğiz. Bu andan itibaren parti disiplinini zedeleyici polemik gerekli işlemlere tabi tutulacaktır.