BDP eski Genel Başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili Selahattin Demirtaş, YSK’nın Hatip Dicle kararından dolayı aldıkları boykot kararında bir değişiklik olmadığını belirterek, "Bu saate kadar çözüm için hiç bir somut adım atalmadı ve biz de yarın Meclise gitmiyoruz" dedi.

BDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, YSK’nın Hatip Dicle kararı ve tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemeleri üzerine aldıkları Meclis’i boykot etme kararının sürdüğünü, çünkü çözüm konusunda şu ana kadar hükümetten somut bir adım atılmadığını söyledi. Demirtaş, sorunun çözümü için adım atılmaması nedeniyle kararlarında değişiklik olmadığını ve yarın Meclis’teki yemin törenine gitmeyeceklerini söyledi.

Demirtaş, Hatip Dicle’nin yerine milletvekili olan Ak Partili Oya Eronat’ın Meclis’te yemin etmemesi yönünde bir taleplerinin olup olmadığı ile ilgili bir soru üzerine, "Biz hükümetin sorunun çözümünde iyi niyetli olup olmadığını eğer iyi niyetli ise adım atmak istiyorsa ilk adımın Eronat’ın yemin etmemesi ve Hatip Dicle’nin yerinin Meclis’te boş bırakılmasını istiyorduk. Eğer bu yapılsaydı o zaman Diyarbakır’da seçim yapılması dahil her türlü çözümü tartışabilirdik. Ama anlaşıldı ki AKP çözümden yana değildir. Bu adımı bile atmak istemediğini göre, sorunu nasıl çözecek" dedi.