İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

Türk milleti ilk kez doğrudan doğruya cumhurbaşkanı seçmek maksadıyla sandık başına gitmiş ve bugün itibariyle tercihini yapmıştır. Bu açıdan 10 ağustos bir milat olmuştur. Aziz milletimiz Çankaya’nın 12’nci konuğunu bizzat seçmiştir. Bu durum Türk demokrasisi adına önemli bir atılım, demokratik tecrübe bakımından ciddi bir kazanımdır.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yurt genelinde huzur ve sükunet içinde geçmiştir. Şu an itibaren sandıkların tümü açılmış ve sayım işlemi tamamlanmıştır. Seçime katılım oranı da yüzde 71,1 düzeyinde kalmış ve yaklaşık 5 milyon vatandaşımız sandığa gitmemiştir. Resmi olmayan sonuçlar ortaya çıkmış milli irade tecelli etmiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan 12’nci cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki MHP Türk milletinin tercihlerine saygı duymaktadır. Elbette parti olarak cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını bütün yönleriyle inceleyeceğiz. Fakat bunun başta siyasi aktörler olmak kaydı ile samimiyetle yapılmasını ümit ediyoruz.

"SEÇİM KAMPANYASINI HİÇBİR AHLAK GÖZETMEDEN İCRA ETMİŞTİR"

AKP’nin adayı Erdoğan seçim kampanyasını hiçbir adalet hiçbir vicdan hiçbir ahlak gözetmeden icra etmiştir. Devletin tüm imkanları Erdoğan’ın emrine girmiştir. Yandaş medya kiralık kalemler çıkarlarından başka herhangi bir kaygısı olmayan çevreler her tezgahtan medet ummuşlardır. Demokrasi çiğnenmiştir. Erdoğan ve paralı lejyonları yalan ve ihtiras silahıyla donanmışlar kin ve nefretle hareket etmişlerdir. Haksızlık hukuksuzluk tavan yapmıştır.

"RÜŞVET ONAY GÖRMÜŞ, DÜRÜSTLÜK KAYBETMİŞTİR"

Bugün rüşvet onay görmüş dürüstlük kaybetmiştir. Yolsuzluk olur almış adalet gerilemiştir. Haram yükselmiş helal düşmüştür. Dik duruş temiz yönetim geriye düşmüştür. Kuşku yok ki takdir aday Erdoğan’a oy veren 21 milyona yaklaşan vatandaşlarımızdır. Ne var ki Erdoğan’ı tasvip etmeyen sözlerine aldanmayan sayıları 20 milyona yaklaşan vatandaşımız umutlarımızı canlı tutmaktadır.

"ZAHMET EDİP OY KULLANSAYDILAR..."

Çirkef sözleri çamur siyaseti vicdanı ve zihnen mahkum etmiştir. Birliğin huzurun ve kardeşliğin yanında durmuştur. Şayet demokratik iradesini sandığa yansıtamayanlar zahmet edip oylarını kullanmış olsalardı Türkiye’nin çok farklı bir seçim sonucuyla karşılaşması kaçınılmazdı. Üzülerek söylemeliyim ki vatan için bayrak için ülke için devlet için gelecek için sandığa gitmekte ayak sürüyenler bundan sonraki olumsuzluklarda pay sahibi olacaklardır.

Ekranlarda muhalefete laf yetiştirmekle görevli olanlar ahlak sahibi iseler önce aday Erdoğan’ın devleti arkasına alarak, rüşvetçileri yanına katarak gerçekleştirdiği kampanyayla ilgili fikir ileri sürmelidir. Türkiye’de muhalefet sorunu var diyerek yaygara koparanlar AKP’nin değirmenine su taşıyanlar kirlenenen iktidar karşısında nedense suskundur.

Açıkça söylemeliyim ki MHP yoluna ve inandığı ülküler istikametinde hızla heyecanla devam etmektedir. MHP’nin sorgulama yargılama ve terbiye etme hezeyanına katılanlar 10 ay sonra yapılacak milletvekilliği seçiminde en iyi cevabı alacaklardır. Partimizden oy kaydığını iddia edenler peşin hükümlü tavırlarından dolayı mahcup olacaklardır.

"ŞİKE VE HİLEYLE ÇANKAYA'YA ÇIKTI"

Türkiye ve Türk sevdalısı ülkücü hareketten, bölücülere, müzakerecilere, soygunculara, Osloculara İmralı kapısında nöbet tutan tavizkarlara asla oy gitmez, gitmemiştir. Aday Erdoğan bugün bir zafer kazanmamış, şike ve hileyle Çankaya’ya çıkmıştır. Bu şahıs her ne kadar sandıktan çıksa da vicdanlarımızda cumhurbaşkanı görülemeyecek kadar şaibelidir.

Herkes sussa da biz gerçekleri milletimizin yararına olacak doğruları haykırmayı sürdüreceğiz. Herkes dursa da biz durmayacak herkes vazgeçse de biz yılgınlığa düşmeyeceğiz. AKP’yi iktidar koltuğundan demokrasinin imkanlarıyla indireceğiz.

Ekmeleddin İhsanoğlu'na çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'nin bekası için oy kullanan, fedakarlık yapan oy veren vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

SORU & CEVAP

MHP’DEN OY KAYMASI

Bunu kesin olarak izah edebilecek bir bilgiye kamuoyu sahip değildir. Bu konuda erken yorum yapanlar Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetkarlarıdır.

MHP’NİN KAZANDIĞI 8 İLİN 5’İNDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNDEYDİ

Çok doğru sözler söylediğinizi zannediyorsunuz, ama doğru aldığı oy ile mahalli idareler seçimindeki aldığı oydaki eksi farkı görmektir.

MHP olarak devlete olarak saygısı her zaman geçerli olandır. Fazla samimi olmayacağımızı, resmiyet ile hususiyeti ayıracağımızı bilmenizi isterim. 17-25 Aralık’tan aklanmadan resmi görüşmeleri sıcak bir iklime çekemeyiz.

Kamuoyu araştırmalarına baktığınız vakit Sayın İhsanoğlu başarılı. Başarısız olan Erdoğan. Hepsi yüzde 53-57 arasında şans veriyorlardı, İhsanoğlu’na yüzde 38-36 veriyorlardı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 57-58’le cumhurbaşkanı olarak parlamenter rejimi değiştirme hayalleri suya düşmüştür.

YSK’YA BAŞVURACAK MISINIZ

Çok sayıda itiraz başlamıştır. İtiraza sebep teşkil edebilecek çok olay vardır. Yarından itibaren devreye girmiş olacaktır.

BDP’NİN ADAYINDA 2-3 PUAN ARTIŞ GÖRÜNÜYOR

Tercih edilmiştir. Belli bir oranda da sayıları artmıştır. Bunu bölücülüğe hizmet eden anlayışa götürmek doğru değildir.