Türkiye Partisi (TP), Saadet Partisi (SP), Demokrat Parti (DP) ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) il başkanları, bu kararın genel merkezlere ve diğer illere örnek olmasını istedi.
İttifak kararını Aktif Gazeteciler Derneği'nde açıklayan 4 partinin il başkanlarından DP'li Hüseyin Dede, bir süredir merkez sağda ittifak çalışmalarına ivme kazandırmak için TP, BBP, DP ve SP ittifakını hazırladıklarını açıkladı.  
MERKEZ SAĞI İKTİDAR YAPMAK İÇİN İLK ADIM
Bu ittifakın genel merkezlere iletileceğini kaydeden Dede, "Milletimiz iktidara alternatif çıkmasını istemektedir. Merkez sağ seçmeni Meclis'teki diğer partilere teveccüh göstermemektedir. Bizler milletimize alternatif bir oluşum sunarak, merkez sağı yeniden iktidar yapma yolunda ilk adımı Isparta'da atıyoruz.
Buradan genel merkezlerimize ve diğer il teşkilatlarına mesaj vermekteyiz. Memleketin ve milletin merkez sağda bu ittifaka ihtiyacı vardır. Bunun temelini Isparta'da atıyor ve haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
96 RUHU' VURGUSU
SP İl Başkanı Cevat Gençay ise tabanın sesini Ankara'ya ilettiklerini söyledi. '1996 ruhu'nu yeniden canlandırmak istediklerini belirten Gençay, "Refah-Yol Hükümeti döneminde
TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener Maliye Bakanı idi. BBP ise hükümeti desteklemişti. Bugün Meclis'teki partiler Meclis'te kalmak için siyaset yapıyor, alternatif üretmiyor. Seçimlerde yüzde 10 barajı zaten bizim girmememiz için konuldu.Şimdi ittifakı sağlayıp baraj engelini aşmak istiyoruz. Şahsi menfaatler için değil, Isparta ve ülke menfaatleri için bir araya geldik" dedi.
İTTİFAKTA ISRARLIYIZ
TP İl Başkanı Abdurrahman Akyüz temeli attıklarını, çatıyı kurmanın genel merkezlere kaldığını belirterek, "Bu ittifakın gerçeklemesini istiyoruz" dedi.
BBP İl Başkanı Özcan Battal ise büyük birliktelikten yana olduklarını aktardı. Battal, şunları söyledi: "Yaptığımız mitinglerde milletin nabzını tuttuk. Halk, seçim sisteminin bizim aleyhimize olduğunu oylar bizlere verilmesine rağmen başka partilerin o kişileri temsil ettiğini söyledi. Çatı tartışması olmadan şimdi bu birliği sağlamak istiyoruz. Bu seçimde engelleri büyük birliktelikle aşabiliriz."
HANGİ ÇATI ALTINDA OLURSA OLSUN
Özcan Battal, "Genel merkezlerin ittifak sağlayamaması halinde Isparta'da yine ittifaka gidilecek mi" sorusuna, "Biz Isparta'da birlikteliği ciddi düşünüyoruz. Genel merkezler bünyesinde ittifak sağlanamasa bile Isparta'da ittifakı sağlamak istiyoruz" yanıtını verdi.
İl başkanları, hangi partinin çatısı altında ittifak sağlanacağına ilişkin soruya ise "Çatı konusunda belirginlik yok. Ama hangi çatı altında olursa olsun kararımız sürecek" ifadeleriyle cvepa verdi.
.internethaber.