Silivri Büyükçavuşlu Mahallesi’ne gerçekleşen ziyarete Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayları Emine Gülizar Emecan, Erhan Bozan ve CHP Silivri İlçe Başkanlığı yöneticileri katıldı. Mahalleliye seslenen Emine Gülizar Emecan 7 Haziran Genel Seçimleri’nde destek istedi. Daha sonra her iki milletvekili adayı mahalleliye vaatlerini anlattı.

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Emecan, “CHP bu yıl ilk kez bir ön seçim yaptı ve milletvekili adaylarını 5 kontenjan ismi haricinde ön seçimle belirledi. Ben ön seçimden çıkan bir isimim. 126 milletvekili aday adayı arasında 6’ncı oldum. Kontenjan adayları ile birlikte şu an 11’inci sırada yarışıyorum. Sizin Ankara’daki sesinin olmak üzere desteklerini istiyorum” diye konuştu.

Elimizde güçlü bir program var diyen Emecan, “Güçlü bir parti programı ile yola çıktık. Bu programın önemli ayaklarından biri demokrasi ve hukuk üstünlüğünü sağlamak. Demokrasi değerlerini yeniden inşa etmeyi hedefliyoruz. Kadın erkek eşitliği ile ilgili çalışmalara yoğunluk vereceğiz. 17 Milyon yoksulumuz var. Ekonomik büyümemiz yüzde 6 olması gerekliyken yüzde 3’lere kadar düştü. Vaatlerimiz temel anlamda ekonomiyi canlandırmak ve yaşam koşullarını iyileştirmek temelli” ifadelerine yer verdi.

Köylerin en büyük sorunu diye konuşan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Erhan Bozan, “Yanlış politikalar nedeniyle ot ve saman ithal eder hale geldik. Kasaplara zor giriyoruz, et çok pahalı. Madem bir tarım ülkesiyiz. Bu pahalılık niye? Türkiye arazileri yeterli, köyleri ve otlakları olan bir ülke. Ancak bunlar değerlendirilmiyor. Burası bir tarım bölgesi olduğundan mazotun litresini 1,5 TL’ye indireceğiz dedik. Bu kasapların kuyumcu olarak nitelendirilmesini de sona erdirecek” dedi.

Konuşmaların ardından adayları mahallelinin sorularını yanıtladı.

Türkiye’ye geçmişte hiçbir şey yaptırmadılar. 2023 yılında Türk Hava Kuvvetleri’nin kullanacağı uçağı yapacağız. Balistik füzemizi yapacağız. Uydularımızı uzaya yerleştirelim diye. İnşallah cep telefonumuzu, arabamızı bu topraklarda bizim sanayicilerimiz ve işadamlarımızı yapacak. 2023’te bu hedeflerimize ulaştığımız takdirde gelirlerimiz daha da artacak. En çok şikayet aldığımız asgari ücret ve emeklilerimizin durumunu daha da iyi duruma getireceğiz. Pazar günü İstanbul mitingi var. Sayın başbakanımızın yanında olacağız. Geçen sefer 2 milyon kişi toplamıştık. Aynısını bu kez de yapacağız. İşi sıkı tutmamız lazım” dedi.

Daha sonra milletvekili adayları Şirin Ünal ve Reşide Yüksel kurdeleyi keserek spor salonunu hizmete açtı. AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Reşide Yüksel, spor salonunda ağırlıklarla bir süre spor yaptı.