Kayseri’deki “ihaleye fesat karıştırmak” soruşturmasına ilişkin, aralarında eski Ankara ve Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in de bulunduğu 78 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Özdemir’in 292 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

KAYSERİ’deki “ihaleye fesat karıştırmak” soruşturmasını tamamlayan Ankara Cumhuriyet Savcılığı, eski Kayseri ve Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir için, TCK’nın 235/1’inci maddesinin 21 kez uygulanmak suretiyle, toplam 292 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi. Savcılık, bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Özdemir’in de aralarında bulunduğu 78 kişi hakkında dava açtı. Ankara 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Türker ve İlker Horoz ile Remzi Çapar’ın 285’er yıla kadar, 1’i müşteki-sanık olmak üzere diğer 74 kişinin de çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.
Korku salıyorlar

Şüphelilerin suç örgütü kurarak insanlara korku saldıkları öne sürülen iddianamede, suç örgütünün, firmalarının katıldığı ihalelerin lehlerine sonuçlanması için kurumlara baskı yapabilecek bürokrasi, siyaset ve iş dünyasından kişilerle olan ilişkilerini rahatlıkla kullandığı ve ihale komisyonlarının kararlarını etkilemek için bazı gazetelere asparagas haber yaptırdıkları öne sürüldü.

Orhan Özdemir ile suç örgütü kurucusu ve yöneticisi Türker Horoz arasında kamu görevlisi-işadamı ilişkisinin dışında bir ilişki bulunduğu belirtilen iddianamede şöyle denildi: “Bunun yansıması olarak Özdemir’in Kayseri Emniyet Müdürlüğü döneminde Horoz’a ait şirketler grubunun korunduğu ve sahiplenildiği tespit edilmiştir. Özdemir’in, Horoz’dan gelen talepler doğrultusunda hareket ettiği, aslında Türker Horoz’un kurduğu suç örgütünün yöneticilerinden birisi olduğu sonucuna varılmıştır.”