Vatan yazarı Gökmen Özdemir imzalı habere göre Başbakan Erdoğan Adnan Polat'a Erzurum'da yüz vermedi. Erzurum'da yapılan kış olimpiyatları açılış töreninde yaşanan bu ilginç detayı Özdemir, köşesinde kaleme aldı. İşte o bölüm:
"TT Arena’nın 15 Ocak’taki açılışında yaşanan kriz, daha dün gibi hafızalarda.. G.Saray’ın organizasyondaki vurdumduymazlığı nedeniyle Adnan Polat’a kızan taraftarların Başbakan Tayyip Erdoğan’ı protesto etmesi ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın dozu aşan konuşması sonucu, Başbakan ve tüm bakanların açılışı terketmesi Polat’ı zor duruma düşürmüştü..
O günden beri Başbakan’ın gönlünü nasıl alacağını düşünen Polat, bu uğurda önce taraftarını ihbar etti, sonra kamera kayıtlarını polise gönderip adli takibat yaptırdı. Ama Başbakan cephesinden hiç olumlu bir geri dönüş alamadı.. Erdoğan o defteri kapatmış, ancak Polat’a da alınmış gözüküyordu..
BUZ GİBİ TEBESSÜMLE ELİNİ SIKTI 
POLAT işlerin rayına girmediğini görünce, önceki gün Erzurum’da savunma taktiğini bıraktı ve hücum oynamaya başladı.. Saat 19.15’te yanında Beşiktaş Asbaşkanı Fahrettin Curoğlu ve Mehmet Ağar ile birlikte Cemal Gürsel Stadı VIP Salonu’nun Protokol Tribünü’ne açılan kapısına geldi Polat.. Etrafındakilerle selamlaştı ve kapının orada Başbakan’ı beklemeye başladı.. 5 dakika sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Erdoğan birlikte giriş yaptı.. Ancak Polat, iyi yer tutmuş olmasına karşın beklediğini bulamadı.. C.Başkanı kendisine çok sıcak bir selam verdi, Başbakan ise C.Başkanı’nın arkasında durarak, “buz gibi” bir tebessümle soğuk bir şekilde elini sıktı Polat’ın..
DİĞER BAŞKANLAR GİTMEDİ
VE Polat, Başbakan’la zoraki tokalaşmanın ardından stadda kalmadı ve direkt havaalanına gidip İstanbul’a döndü.. Staddaki yorumlar “Polat’ı takdir etmek gerek.. Sadece Başbakan’ın elini sıkmak için, İstanbul’dan 1091 km uçarak Erzurum’a gitmeyi göze almış.. Ancak Tayyip Bey’in havası, bu defterin kolay kapanmayacağını gösterir nitelikteydi” şeklindeydi..
SON not.. Polat, Başbakan’ın katılacağı açılış için gidiş-dönüş 2182 km katederken, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım F.Bahçe Ülker-Valencia maçındaydı.. Trabzon Başkanı Sadri Şener Bodrum’da tatil yapıyordu.. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ise ailesiyle Dubai tatiline çıkmıştı.."
internethaber