İNTERNETHABER.COM- Daha önce yaptığı konuşmada 'Bizden besleniyorlar' diyerek Kuzey Kıbrıslılar'ın tepkisini çeken Başbakan Erdoğan'dan buzları eritecek sözler geldi. Erdoğan Türkiye ile KKTC arasındaki bağı Ferhat ile Şirin efsanesi arasındaki ilişkiye benzetti...
Başbakan Erdoğan KKTC'nin susuzluğuna çare üretmek için inşa edilecek olan Anamur'daki Alaköprü Barajı'nın temel atma töreninde konuştu.
KKTC'NİN 50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Barajın önemine dikkat çeken Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
"Küresel ölçekte büyük bir projeye imza atıyoruz. Denizin altına su borusu döşeyerek dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak inşallah kısa bir sürede tamamlanmış olacak."
DENİZİN ALTINDAN ŞİRİN'İNİZE KAVUŞACAKSINIZ
Türkiye ile KKTC ilişkilerini Ferhat ile Şirin'in hikayesiyle açıklayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "
Kültürümüzün önemli bir zenginliği olan tarihinde en büyük aşk hikayesi olarak bilinen Ferhat ile Şirin efsanesini hepiniz biliyorsunuz. Dünyalar güzeli Şirin'in babası en olmayacak bir şeyi istemiş. Ferhat şehre su getirirse Şirin'i ona vereceğini vaadetmiş. Ferhat'ta eline kazmayı almış ve dağlara aşkla vurarak, dağlarda su kanalı açarak bir olmazı gerçekleştirdi. Şehri suya kavuşturdu. Bunu yaparken de hep şunu söylüyordu 'Çoğu gitti azı kaldı'. Çünkü o aşıktı, o Şirin'e ulaşacaktı. Anavatana aşık insan olarak sizler de denizin altından Şirin'inize kavuşuyorsunuz."
HİÇBİR SOYDAŞIMIZ ASLA VE ASLA YALNIZ DEĞİLDİR!
Dünyada nerede Türk varsa onunla ilgili olduklarını belirten Erdoğan, devamla şöyle konuştu:
"Millete hizmeti kutsal bir aşk olarak görüyor, dağları, ovaları, çölleri hatta denizleri aşarak gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız. Yeryüzünde Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir vatandaşı yalnız değildir. Bizim hiçbir soydaşımız, akrabamız, kardeşimiz asla ve asla yalnız değildir."
Erdoğan'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle:
HER HAL VE ŞARTTA KKTC'NİN YANINDA OLACAĞIZ
KKTC soydaşımız, akrabamız, kardeşimiz olmamızın yanında hiç şüphesiz bizim gözbebeğimizdir. KKTC bütün engelleme ve ambargolara rağmen dimdik ayakta durmayı tüm dünyaya varlığını hissettirmeyi başarmıştır. Biz de Türkiye olarak her hal ve şartta KKTC'nin şanlı mücadelesini destekledik, desteklemeye devam ediyoruz. Her hal ve şart altında biz KKTC'nin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz.
KKTC'li kardeşlerimizin derdini, sıkıntısını, sorununu kendi derdimiz ve sorunumuz olarak biliyoruz ve o şekilde bilmeye devam ediyoruz. Bugün temelini attığımız temel tüm dünyaya en güzel mesajı veriyor. Kıbrıs Türk'ünün yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacağını tüm dünyaya ilan ediyoruz.
MİLLET BU ÇİRKİN SENARYOLARA HİÇ ALDANMADI!
Erdoğan'ın konuşmasından diğer ayrıntılar için ikinci sayfaya geçiniz
Ekonomik dönüşüm sürecinde Türkiye olarak Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Kıbrıs ekonomisini desteklemek ve güçlendirmek için imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bir toplumu, bir aileyi zaafa uğratmanın en kolay yolu orada fitne çıkarmak ve zaafa uğratmaktır. Fitne ve fesat üreten çevreler Türkiye'yi zaafa uğratmayı hedefledi. Milletimiz hiçbir zaman bu tuzağa düşmedi ve bu çirkin senaryoları bozdu.
O SLOGANLARI KİMLERİN ATTIĞINI BİLİYORUZ!
Bu oyun Türkiye ile KKTC arasına nifak sokmak için oynanıyor. KKTC'deki kardeşlerimizle ilişkilerimizi bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Türkiye'ye karşı tahrik edici sloganlar kullananların, gösteriler yapanların kimler olduğunu, neyi amaçladıklarını da biliyoruz. Biz Kıbrıs'taki kardeşlerimizle aramızdaki kardeşlik hukukunu asla kimseye çiğnetmeyiz. Kimsenin çiğnemesine de izin vermeyiz.
KIBRIS TÜRKÜ'NÜN YAŞADIĞI DRAMI UNUTMADIK
Adada yaşayan birileri unutmuş olabilir ama biz Kıbrıs'ta verilen mücadelenin anlamını, değerini unutmadık. Şehitlerimizi, gazilerimizi asla unutmadık. Kıbrıs Türk'ünün yaşadığı dramı da asla unutmadık. Tüm amacımız Kıbrıs Türk'ünün güçlü bir devlet olarak varlığını devam etmesidir. Kıbrıs sorununun çözümü yönünde varılacak uzlaşmanın Doğu Akdeniz'de barış, istikrar ve işbirliği vizyonumuzun hayata geçirilmesine büyük bir katkı teşkil edeceğini düşünüyoruz.
RUM TARAFINI İRADE KOYMAYA BEKLİYORUZ
Kıbrıs Türk'ü yapıcı adımlar atarak çözümü adeta zorluyor. Güney Kıbrıs'ın Kuzey Kıbrıs'ın gösterdiği bu yaklaşımın tam aksini yapıyor. Rum tarafının şimdiye kadar böyle bir irade ortaya koyduğunu söyleyebilmemiz mümkün değil. Zamana oynuyorlar, acaba Kuzey Kıbrıs ne zaman zayıf düşer diye bekliyorlar. Ama boşuna bekliyorlar. Rum tarafını bir defa daha hakkaniyet içerisinde çözüm içerisinde gördüğümüz çabalara cevap vermesini bekliyoruz. Kıbrıs Türk'ünün de bir sabrı olduğunu buradan hatırlatmak istiyorum.
BU BARAJ İNŞALLAH BARIŞA KATKI SUNACAKTIR
Şunu da söylemek durumundayım. Bizim samimi arzumuz tüm adanın bu projeyle gelecek nimetten faydalanması yönündedir. Bu su adanın tümünü yeşertmeye yetecek miktardadır. Güneyde de su sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Bu suyun barışa katkı sürecek bir şekilde değerlendirilmesi bizi memnun eder. Ben bu projenin barışa katkı sunmasını diliyorum.
.internethaber.