CHP MİLLETİ BÖCEK GİBİ GÖRÜYOR

Başbakan Erdoğan muhalefet partilerini Aydın Menderes'in memleketinden topa tuttu. Aydın'a büyükşehir sözü veren Erdoğan, 27 Mayıs'ın yıldönümünde CHP'yi hedef aldı:

"Menderes statükoya karşı çıktı CHP zulmüne karşı çıktı. Üstünlerin hukukuna karşı çıktı. Sofradaki ekmeğine musallat olan milletine tepeden bakan milleti adete böcek gibi gören CHP zihniyetine karşı çıktı. Bugün değişen bir şey var mı?

Ne diyorlar? Göbeğini kaşıyan adam bidon kafalı adam. Yüzde 60'ı aptal. CHP zihinyeti bu. 27 Mayıs demokrasi tarihine kara bir lekedir. 27 Mayıs CHP zulmünün masum insanların canına kıydığının resmi belgesidir. 27 Mayıs'ı unutmadık unutturmayacağız. Aydınlıya önemli bir görev düşüyor. CHP, Aydın'da çok ciddi bir tokadı sandıkta yemelidir."

YOLA BEYAZ GÖMLEĞİMİZLE ÇIKTIK

Erdoğan, kendisine idam sehpasını hatırlatan CHP ve Yüce Divan ile tehdit eden MHP'ye de meydan okudu. Yassıada ile ilgili yeni projeyi Menderes'in hemşehrilerine müjdeledi:

"Menderes'in memleketinden Adnan Menderes'in akibetini hatırlatan CHP zihniyetine sesleniyorum. "Adnan Menderes'i unutma" diyorlar. Bize idam sehpasını işaret edenlere sesleniyorum. Bizi Yüce divanla tehdit eden MHP yönetimine sesleniyorum Gafillere sesleniyorum. Mehderes gibi bu yola beyaz gömleğimizle yola çıktık. Milletin yoluna canımıza koyarak çıktık.

YASSI ADA YASLI ADA OLMAKTAN ÇIKACAK


Yassı adayı yaslı ada olmaktan çıkarıyoruz. Proje çalışmaları bitti. Hafta içerisinde İstanbul'da yapacağımız lansmanla yeni projeler içerisinde yaslı adayı yaslı ada olmaktan çıkaracağız Kültür Bakanlığı'na devretmek süretiyle yeni bir süreç başlayacak. Barışa özlemi olan bir ada olacak. Bunu müjdeliyorum."

HA CHP HA MHP HA BDP

AK Parti'ye karşı üç partinin ittifak yaptığını savunan Başbakan, Doğu ve Güneydoğu'da yüüz aşkın seçik bürosunun molotoflandığını söyleyerek sözü Ergenekon'a getirdi:

"CHP ile BDP Hakkari'de kol kola girdi. BDP'nin eş başkanı çıkıp CHP mitingine kendilerinin götürdüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu acaba neden susuyor? Bir tane Türk bayrağının olmadığı mitingde neden susuyor? Özerklik vaatleri yaptı neden çıtını çıkarmıyor? AK Parti'ye kaplan kesilen Bahçeli, AK Parti'ye neden kuzu kesiliyor?  Çünkü statüko ittifak halinde. Al birini vur öbürüne. Bunlar hep birlikte Silivri'ye tünel kazmanın gayreti içindeler. Ha CHP, ha MHP ha BDP."

TELEVİZYONDA İZLETTİRMEYİN

MHP'lilerin Star gazetesi baskını ve Devlet Bahçeli'nin üsulubu da Erdoğan'ın gündemindeydi:

"MHP'li grup hep birlikte yayın gruba saldırdılar, cam çerçeve indirdiler. 300 kişilip bir grup. niçin? Düşünceye tahamülü yok. Bunlar geçmişte de böyleydiler şimdi de böyleler. Genlerine işlemiş genlerine. Sahnede konuşurken aman yarabbim. Onun için televizyonda izlettirmeyin.Yavrularımız psikolojik travma geçirebilir. 12 Haziran'da statükocuları bir kez daha  hayal kırıklığına uğratalım."

CHP ile BDP Hakkari'de kol kola girdi. BDP'nin eş başkanı çıkıp CHP mitingine kendilerinin götürdüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu acaba neden susuyor? Bir tane Türk bayrağının olmadığı mitingde neden susuyor? Özerklik vaatleri yaptı neden çıtını çıkarmıyor? AK Parti'ye kaplan kesilen Bahçeli, AK Parti'ye neden kuzu kesiliyor?  Çünkü statüko ittifak halinde. Al birini vur öbürüne. Bunlar hep birlikte Silivri'ye tünel kazmanın gayreti içindeler. Ha CHP, ha MHP ha BDP.

MHP Aydın'da çok çizkin pankart asmış. 1923 yılına MHP'lilerin gitmesine gerek yok. Sen 3.4 yılda ne aldın ne verdin? Türkiye'nin milil geliri 11 milyar TL idi. Zaten fakirlik dönemi. Cumhuriyet kuruluyor, ciddi manada sıkıntılar var. MHP'nin iktidarına gelelim. Bize devrettiklerinde borç 225 milyar TL. Yani Milli gelirin yüzde 69 borç.

Milli gelir bizim dönemimizde 1 trilyon 105 TL. Ey Aydın'ın MHP teşkilatı hangi akıl hocaları sana verdi. Onu yaz. Peki borç ne? 473 TL. Oran ne? Yüzde 43. Bak nereden nereye? Ey MHP siz IMF'yi 23.5 milyar dolar borçla devrettiniz. 3.5 yıldır IMF ile anlaşma yapmadık, güçlüyüz.

Sevsinler sizin gibi milliyetçiliği. Bunlar kafatası milliyetçisi. Bunlarda vatan sevgisi yok. Bunların zamanında Merkez Bankası'nın kasasında 23 milyar dolar vardı. Şimdi Merkez Bankası'nın kasasında 95 milyar dolar var.

Ey MHP enflasyon yüzde 30 idi, şimdi 4. Aradaki fark mutfakta kalıyor. Ey Bahçeli nasıl hesabını vereceksin? İş bilenin kılıç kuşananın. Kişi başına milli gelir 3 bin 400 liradan 10 bin liranın üstüne çıktı. Şimdi yalan üstüne yalan süylüyorsunuz.

Hiç bir zaman doğrular sapmaz. Müfterilerin iftiralarına benim milletim kulak asmaz. Benim Aydın'a yedinci gelişim. CHP ve MHP liderleri son sekiz yılda buraya kaç kez geldi. Şimdi 2023 diyor. Neyine 2023. Sen 3.5 yıl durdur kaçtın.

Bahçeli kalkmış Erdoğan Ortadğu'da şöyle böyle. Sen kaç tane dündaya liderle baş başa kaldın konuştu? Kaç liderle konuştun, nerelere gittin açıkla be. Arkadaşlar biz Türkiye'yi yönetiyoruz bakkal dükkanı değil. Biz kabile devleti değiliz. İmparatorluktan gelmiş Türkiye'yiz. Gereği neyse bunu yaptık.

CHP Genel Başkanı komik işler yapıyor. Şaka gibi fıkra işler. Vaatler 500 gün süre istedi. Aradan bir kaç gün geçti 120 güne indirdi. Bu süreyi seçim gününe kadar 30 dakikaya indirirse şaşırmayın. Yapar mı yapar. Verdiği sözleri yerine getiremeyince 4 ay içinde istifa ederim diyor.

Kılıçdaroğlu'na diyorum kimin partisi 1. Parti olarak çıkmazsa genel başkanlıktan istifa etsin bıraksın ama o ne diyor? "Kimin oyu azalırsa o çekilsin" diyor. Yapma hala iktidara talip değilsin. Ben partime güveniyorum milletime güveniyorum tek parti çıkacağımızı biliyorum.

Değerli kardeşlerim Bilişim Teknoloji sınıfları bizimle açıldı. Bilgisayar bizimle geldi. İnternet bizimle geldi. Sayın Bahçeli sen niye vermedin? Senin zamanında bilgisayar yokmuydu? İnternet yokmuydu?

Eğitimde kara tahta dönemini geride bıraktık. Bahçeli püskevit veriyor biz e-kitap veriyoruz.

Okullarda artık akıllı tahtalara geçiyoruz. Bilgisayar donanımlı akıllı tahtalar, bütün çocuklarımıza elektronik kitap veriyoruz. 4 yılda bütün okullarımızı akıllı tahta ile donatıcaz, 4 yıl içinde bu elektronik kitaplardan bütün öğrencilere vereceğiz. Zengin fakir bütün yavrularımıza vereceğiz. Değerli kardeşlerim 4 yılda bütün bu projeler bitecek. Seçimden sonra hemen bu ihaleleri yapacağız

Ah Bahçeli senin döneminde hastaneler neydi be. Ölüler bile hastanelerde rehine kalıyordu. Sağlık bakanlığı da sana bağlıydı. Ah kime ne anlatıyorsunuz. Sadece Aydın'a 145 trilyon lira yatırım yaptık. Aydın'da MR cihazı yoktu, şimdi 3 tane var. 112 istasyon sayısını 24'e çıkardık. Bunlarda yok seviyesindeydi.

İnşallah Aydın 11 Büyükşehir ilimizden biri oluyor. Seçim sonrası büyükşehir illerimizden biri olacak. Yerel seçimlere büyükşehir olarak girecek. Sınırları da mülki sınırlar olacak. Nazım imar planlarını büyükşehir belediyesi yapacak. Aydın'ın genelinde plan bütünlüğü olacak.