İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde 2023 Proje Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasının başında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Yanında bir şaklabanı var, gelirler çarşaflı kadınlarımızı kandırırlar. Ondan sonra da Mersin'de çarşaflı kadınlarımızı otobüsten aşağı atarlar" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: "Milletim buna inanmasın. O maskenin ardındaki yüzü görsün. 12 Haziran'da o maske düşecek. Hopa'da dünkü mitingden bir gün önce illegal örgütlerle bize pres yapma cüretine girdiler. Bunlar düşüncelerine inanmıyorlar. Çünkü bunlarda düşünce yok, fikir yok.

Emniyet teşkilatımıza bütün tedbirinizi alacaksınız dedik. Geldik binlerce vatandaşımız orada. Hitabımızı yaptık ama sabahtan itibaren Emniyet teşkilatımızla, polisimizle, jandarmamızla devamlı taşlarla mücadele içindeler sokmamak için. Dönüş esnasında sokaklardan çıkıyorlar, taşlar atıyorlar vs. Güvenlik gerekli müdahaleleri yapıyor. Bir bölümde 100 - 150 kişilik grup araçlarımıza taşları atmaya başladılar. Ciddi isabetler aldı araçlarımız. Bu arada bizim otobüsümüzdeki bir korumamız aldığı isabetle düştü. Rize'de beyin ameliyatı geçirdi. Yoğun bakımda şu anda. 72 saat uyutulması gerekiyor.

HOPA'DA KİMLİĞİNİ BİLMİYORUM BİRİSİ ÖLMÜŞ

Tabi bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durmaya da gereğini duymuyorum kalp krizi sonucu ölmüş. Tabi bu bize karşı yapılmış ilk saldırı değil. CHP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. İyi bir muhasebe yapın. MHP'ye, BDP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. CHP'nin devasa bir pankartı inşatta.. Aynı inşatta bir pankart daha "Tek yol sokak, tek yol devrim" Altında halk evleri. Bununla ne demek istendiği zaten belli. Terör örgütü yandaşları tarafından İstanbulumuzda sadece ne kadar seçim büromuza , araçlarına saldırılar oldu. Peki biz bütün bunlara karşı ne yaptık. Sadece düşüncemizle, sabırla sandıkta gereken cevabı vereceğimizi söyledik.

RÜZGAR EKTİ LAFINA TEPKİ

Fakat enteresan olan şu. CHP'nin genel başkanı dün açıklama yapıyor. Ölen kişiyi ziyaret edecekmiş. Bir şey daha söylüyor. Şahsımla alakalı "Rüzgar eken fırtına biçer" diyor. Böyle bir siyasetçi olur mu? Böyle bir genel başkan olur mu? Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz? Sen miting yapmaya giderken aynı şeyleri sana yapsılar ben de aynı şeyi mi söyleyeceğim? Ama ben bu kadar edepsiz, bu kadar ahlaksız, bu kadar alçak değilim. Bu zat siyasette çırak bile olmuş değil. İnsanlıktan da nasibini almış değil.

Hakkari'de mitingde bir tane Türk bayrağı yok. Hakkari'de o tuzağa düştün. Çünkü BDP ile beraber çalışıyorsunuz. Orada geliyor yerel özerklikten bahsediyor. Yerel özerklik 8 tane muhalefet şerhi var. Biz CHP'ye rağmen bu şerhi kaldırıyoruz. Zaten bütün belediyeler özerk. " (dha)

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Metin Lokumcu'nun Hopa'da polis tarafından dövülerek öldürülmesini değerlendiren CHP lideri, "Yaşamını yitiren rahmetli Lokumcu'nun evine giderek taziyede bulanacağım. Erdoğan toplumu gererek yönetmek istiyor. Ancak, rüzgar eken fırtına biçer" ifadesini kullanmıştı.