Başbakan Erdoğan Yüksek yargıda reformu içeren hükümet taslağına karşı halkı direnişe çağıran CHP'li milletvekillerine "Eşkıya mısınız?" diye seslendi. Bildiriyi ürkütücü bulan Erdoğan CHP liderinden açıklama beklediğini söyledi.
Erdoğan'ın CHP içinde birbirinden farklı çıkan seslere de ağır eleştirileri oldu. CHP lideri için "Çarkçıydı, çarkçıbaşı oldu" diyen Erdoğan "Siyasi parti değil sanki yol geçen hanı. Sabah erken kalkan bir bilirdi yayınlıyor. Partisine sahip çıkamayan üslup birliğini sağlayamayan bir lider ülkeye ne verebilir" diye çıkıştı.
Başbakan Erdoğan çeşitli açılışlar yapmak üzere gittiği Burdur'da halka seslendi. Burdur şivesiyle "Hadi gari durmak yok yola devam gari" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hedef aldı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
MUHALEFET HALKIN HEYECANINI PAYLAŞAMAZ: Erzurum'da çok güzel bir açılış yaptık. CHP liderini de davet ettim. Keşke gelseydi. Erzurum'daki muhteşem yatırımları görseydi. O muhteşem coşkuya o da katılabilseydi. Oradaki mutluluğu keşke o da paylaşabilseydi. O ince ince yağan karı Erzurum'daki bereketi o da hissedebilseydi. Ama görmeye göz gerek. Hissetmeye yürek gerek. Sevinci, heyecanı paylaşmaya engin bir gönül gerek. Bu muhalefet milletin heyecan sevincini paylaşmayı beceremez. Hizmeti de hizmeti taktir etmeyi de beceremez. Tek yaptıkları bozmaktır. Ne zaman iktidara geldilerse bozdular.
Ne zaman koalisyonda ortak oldularsa istikrarı huzuru alt üst ettiler. Bugün de tahrik siyaseti yapıyorlar birlik bütünlüğe kast ediyorlar.
O BİLDİRİYE SERT ÇIKTI: 10 milletvekili bildiri yayınlıyor. Halkı sokak sokak mahalle mahalle direnmeye çağırıyorlar. Böyle bir sorumsuzluk düşüncesizlik olur mu? Böyle sağduyudan uzak olunabilir mi? Genel başkan milletvekilleri üzerinde bu kadar kayıtsız olabilir mi? Siyasi parti değil sanki yol geçen hanı. Sabah erken kalkan bir bilirdi yayınlıyor herkes farklı bir söz söylüyor. Partisine sahip çıkamayan üslup birliğini sağlayamayan bir lider ülkeye ne verebilir? Sokak sokak direnmek ne demek. Eşkiya mısınız siz? Ne zamandır eşkiyalık politikanız oldu. Chp liderinden bu ürkütücü bildiri karşısında bir açıklama bekliyorum.
MHP LİDERİ TAHRİK EDİYOR: MHP liderinde de var bu. MHP'ye gönül verenlere sesleniyorum. Bu ülke ne çekerse tahrik siyasetinden çeker. Ben onların diliyle konuşmayacağım. Tahrik siyasetine asla aynı dille cevap vermemeye gayret edeceğim. Biz tahrik siyasetinin acı örneklerini geçmişte çok yaşadık. Maraş Çorumda yaşanan acı olaylar bu sorumsuz zihniyetin tahrikleri ürünleridir. 80 öncesi sokağa dökülenler böyle zihniyetlerin tahriklerine oyunlarına gelenler. Bunlar Türkiye'de kardeşlikten dayanışmadan huzur ve istikrardan büyüyen ekonomiden rahatsızlar. İşte mahalle işte sandık. Sokağa çıkın diyenlere benim halkım sandıkta ders verecek.
YARGI CHP TAHAKKÜMÜNDEN KURTULUYOR: Yargı kuşatılıyormuş, siyasallaşıyormuş... Yargı AK partinin kontrolüne geçmiyor. Yargı milletin yargısı haline geliyor. Yargı CHP tahakkümünden çıkıyor. Vicdanları ile karar veren yargıçların eline geçiyor.
BUNLAR ÜÇ KEÇİ GÜDEMEZLER: Burdurluların bir sözü vardır. "Güttüğü üç keçi ıslığı dağı taşı dağı geçti" diye. Bunlar üç keçi verseniz üç teke verseniz güdemezler. CHP'de bir çarkçı vardı sabah söyleyip akşam yalanlıyordu. Şimdi çarkçı, çarkçıbaşı oldu. Sadece genel baştan değil. Genel başkan yardımcıları milletvekilleri çark etmeye başladı.
internet haber